söndag 10 oktober 2010

Chokladblomma

Skaffade mig ett exemplar av Chokladblomman i början på sommaren.
Var väldigt nyfiken på den...den hade blivit hyllad av så många.
Kan lova att jag inte blev besviken.
Den har en väldigt läcker mörk färg och doftar verkligen choklad som alla sa!
Men, nu undrar jag om roten går att övervintra som... typ dahlialökar??
Tacksam för svar.

8 kommentarer:

  1. Chokladblomman har jag förälskat mig i....och den ska övervintras som Dahliaknölarna. Jag har dock inte lyckats så bra, men förra säsongen ställde jag in hela krukan som den var i övervintringstältet i växthuset. Den kom igång sent i våras och började blomma först i sep men den klarade i alla fall vintern som var :) Lycka till med din planta
    Tjingeling
    Monica

    SvaraRadera
  2. Där fick du svar, jag vet inte änns vad det är, en som man sår eller köpte du en rot/ knöl? Gillar färgen.

    SvaraRadera
  3. Choklad? Verkligen fin färg, som du förstår så vet jag inte hur man övervintrar den, lycka till!

    Hälsningar
    Ingela

    SvaraRadera
  4. Vet ej hur man gör med den men vacker är den.Kul att den verkligen doftar choklad.
    Ha det gott.
    Anje

    SvaraRadera
  5. Chokladblomman jag har i år har ännu inte blommat- får se om den hinner det.... Jag bruka inte övervintra inomhus. Något ex har faktiskt klarat vintern ute i kryddlandet! Men för det mesta på nytt per år... Ska kanske ta och följa Monicas tips....
    En härlig blomma är det! Sammetsbrun & väldoftande!!
    Jag tror jag har något på min blog som kan intressera dig! Kom och se efter!;-)

    SvaraRadera
  6. "Men för det mesta börjar jag på nytt per år"... hade jag tänkt mig att det skulle stå i förra kommentaren...;-)

    SvaraRadera
  7. Har också sett den mer och mer men för mig är den för mörk... gillar inte mörka blommor. Lycka till med övervintringen.
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  8. Kan tänka mig att denna mustiga färg skulle passa i ett hav av ljusa rosor... mmm. Har ingen erfarenhet av blomman, men kanske skulle man skaffa sig en. Ser ju onekligen läcker ut.
    Kram
    Ulrika

    SvaraRadera