PEPPARKAKS LIMPA
Värm upp:
3 dl gräddfil
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl vatten
Blanda i:
9 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
1 tsk kardemumma
1 tsk bikarbonat
Gräddas i en smord och bröad brödform ca. 1 timme i 175grader.
God med ost och marmelad. Serverad med the eller kaffe.
DADELKAKA
1 pkt dadlar i små bitar
2 kkp vatten (kokas ihop med dadlarna)
2 kkp strösocker (röres i)
200 g margarin blandas i det varma vattnet med dadlarnaa, så att det smälter.
3 ägg vispas
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 kkp vetemjöl
Använd en 2 liters form. Gräddas i 175 grader ca.50 minuter.
Pepperkakslimpan avslutade vi bakningen med igår.Gott!
Dadelkakan har mamma bakat så länge jag kan minnas. Kan det vara en finsk kaka måntro?
Lycka till om ni vill prova!
7 kommentarer:
Ååååå jag ska genast prova pepparkakslimpan.Satt just och letade recept på recept.nu men nu fick jag inspiration.
Ha en bra kväll!
/Lea
Baka baka liten kaka....
Tack för receptet.
Låter gott - dock inget för glutenintolerant.
mvh, Anja
Låter sååå smaskigt! Ska prova!
Tack för recepten!
Kram Annie
Nu är det farligt att besöka dig!;-) Jätteläckra- och frestande- recept!
Lea - Hoppas du kommer att gilla den:)
Petra - Här behövs bakas lite till.Stora och små!
Anja - Det kanske går att byta ut vissa ingredienser.
Annie - Skulle inte vilja vara utan dom.
NinaH - Hoppas kunna fresta dig framöver också:)
Dadelkaka låter jättespännande. I morgon blir det pepparkaksbak hos mormor och morfar.
Skicka en kommentar