PEPPARKAKS LIMPA
Värm upp:
3 dl gräddfil
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl vatten
Blanda i:
9 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
1 tsk kardemumma
1 tsk bikarbonat
Gräddas i en smord och bröad brödform ca. 1 timme i 175grader.
God med ost och marmelad. Serverad med the eller kaffe.
DADELKAKA
1 pkt dadlar i små bitar
2 kkp vatten (kokas ihop med dadlarna)
2 kkp strösocker (röres i)
200 g margarin blandas i det varma vattnet med dadlarnaa, så att det smälter.
3 ägg vispas
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 kkp vetemjöl
Använd en 2 liters form. Gräddas i 175 grader ca.50 minuter.
Pepperkakslimpan avslutade vi bakningen med igår.Gott!
Dadelkakan har mamma bakat så länge jag kan minnas. Kan det vara en finsk kaka måntro?
Lycka till om ni vill prova!