lördag 3 maj 2014

Sköna maj

Tänk att det redan är maj månad!
Nu händer det mycket i trädgården och fort går det. Både med växter...och ogräs. Gräsmattan är redan klippt för andra gången och jag är en av de där galna som gillar att göra det.


Vintergrönan `Ralph Shugart´ Vinca minor har etablerat sig bra i nya rabatten. Den blev  flyttad från en pallkrage i fjol
Var ute och rensade, fast det syntes knappt efteråt. Vitsipporna hade verkligen spridit sig! Fast jag gillar dom och snart är de borta.
Varje vår och sommar brukar jag släpa hem jord i säckar,  4-5 st för 100 kr beroende på var man handlar. I år beställde vi istället stora säckar med en kubik planteringsjord i vardera.  Det känns väldigt bra att ha jord hemma och bara hämta när det behövs. För det gör det som ni säkert känner igen.  Lätt är dom att ta jord ur med spaden och skottkärran under.

Ha det gott allt trädgårdsfolk!

7 kommentarer:

Hällan sa...

Så härligt det låter! Smart att ta hem mycket jord på en gång. Här är det kyligt, snöar, regnar och haglar, längtar till värmen kommer åter.
Ha det gott!
Ulrika

Tittis trädgård sa...

Den Vincan är jätte-fin med sina brokiga blad! Jag planterade några plantor för några veckor sedan och den har redan tagit fart och börjat breda ut sig./ Titti

Solstrimmor sa...

Ha en njutbar dag i trädgården! Gillar din nya roliga header:)

Kramar från Eva-Mari

♥ Hanneles bokparadis sa...

Vintergröna är verkligen fin, jag tror jag har även en vit.

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Vilken fin sort av vintergröna.
Undrar hur mycket jord man släpat hem genom åren? Mycket är det :-)
Ha det gott. /Ingela

Anja sa...

Hej, hej Merja!
Så smart att beställa jor i säckar. Men, då måste man ha plats någonstans för dem - det har inte vi.
Ha det fortsatt gott!

/Anja

Rost och rädisor sa...

Har vintergrönan i blått och vitt och den är verkligen tacksam. Man får se upp så den inte tar sig för stora friheter bara.

Ha det fint
/Anette