fredag 6 juni 2014

Lättskött

Nationaldagen firades med en massa trädgårdsarbete och att se alla fina studenter som skulle på Student balen.
I trädgården försöker vi göra det så lättskött som möjligt. Särskilt när man ska klippa gräset som tar över två timmar. Bland annat har vi cementplattor efter husväggen  som göra att vi slipper gå efter med trimmer. Runt dom sista äppelträden har jag nu grävt rundlar  och fyllt med täckbark. Runt ett annat äppelträd har jag en liten rund rabatt, men kände nu att det fanns tillräckligt att rensa som det var ändå.

Hur gör ni för att få det mer lättskött i era trädgårdar?

Trevlig helg!

5 kommentarer:

Lenas trädgård sa...

Jo, täckbark är bra, kantsten tex liggande tegelstenar är också bra att hålla ogräs på rätt sida om rabatterna. Men framförallt så planterar jag tätt, väldigt tätt. Då har ogräsen inte en chans.
En eller två gånger blir det rejäl rensning/sommar. Det är allt...
Hälsn lena

Anja sa...

Låter klokt Merja!
Själv har jag missat den poängen helt./Anja

Tant Otteskrufv sa...

Så snyggt och prydligt det ser ut! Här har vi nästan inget gräs kvar i den trädgårderade delen, men det flyger in frön som älskar att gro i flisen på stigarna så snart har vi kanske grässtigar igen :)

Hanneles bokparadis sa...

Lättskött är skönt!

Anonym sa...

Nationaldagen blev tyvärr inte något vidare firat för mej här i Wales. Alla andra hade ju en vanlig dag och jag hade mycket att göra, så dt likosm kom av sej! Vi firar inte heller pingst här, bara vanlig helg. Ha det bra!