söndag 15 januari 2017

Årets första inlägg

Månadsbild Januari 2017
Då var det ett nytt trädgårds år och dags att välja ut en ny vy från trädgård att följa en gång i månaden. Även i år gjorde jag det lätt för mig och valde en plats som är lätt tillgänglig att fotografera. Nu  från entré trappen. En vy som jag ser varje dag från köksfönstret när jag tittar ut.

 Det är en rabatt som jag aldrig varit riktigt nöjd med.
 När vi flyttade hit 2011 fanns där en massa Kungsmynta och en Spansk körvel. Endast den sistnämnda finns kvar. Hit har jag grävt ner sådant jag inte vetat var jag ska ha eller haft plats för.

Förra året började jag kalla den för Den gula rabatten eftersom där finns många växter med gula blommor. Ja, jag vet...gula blommor brukar inte vara särskilt omtyckta eller populära. Men jag gillar dom...också!

Planen är att se hur helheten ser ut allt eftersom månaderna växlar och förhoppningsvis förbättra den.
 Tänker mig redan att jag ska plantera en Tuja häck längst bak som ska hållas smal, men ganska hög. Som en vägg mot grannens tomt (deras garage)  och kanske ge lite lä åt växterna framför i rabatten.
Vi får se hur det blir...

Ha det gott!

5 kommentarer:

Trädgård i Torslanda sa...

Det ska bli spännande att följa.
//Helene

Maribel sa...

Hej Merja!
Inget fel med gult, det beror på helheten som du säger. Gillar dina månadsbilder.
Ha det fint /Marika

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Låter som en bra idé för att komma vidare och beslut som mognar fram brukar bli bättre. I år har jag tänkt komma ihåg att också fota de där månadsbilderna. Och nu fick jag faktiskt en idé om var jag ska ta den. Tack för det :)

Gult är rätt skönt tänker jag numera! Carina

Gunilla Teckenberg sa...

Inget fel på gult, det kan vara hur vackert som helst i rätt omgivning. Jag är aldrig så där supernoga med färgerna, dt brukar ordna sig ändå. Det är som med handknutna orientmattor, gräsliga färger egentligen men helheten blir hur vacker som helst.

Allt gott!

♥ Hanneles bokparadis sa...

kul med plader