måndag 9 oktober 2017

Gula blad & gröna tomater

Trädgården börjar förbereda sig för en välförtjänt vila precis som vi.
 Började plocka bort en del pynt. Krukor har tömts och diskats. Solsängarna och grillen är inplockade i källaren. Man får ta lite i taget så känns det inte så jobbigt. Visst är det roligare att plocka fram allt på våren!
 Tomaterna plockades och resterna slängdes i nya odlingsmuren vid växthuset. Det mesta har inte hunnit mogna, men kanske när de får stå inne ett tag.
Fortfarande finns det en hel del som blommar där ut. Det räcker nog till flera buketter eller kransar.

Ha det gott!

6 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Syltade gröna tomater är ju urgoda... passa på när du har!

Ha en fin dag,
Kramar från Eva-Mari

Maribel sa...

Hej Merja!
Jag tar det också lite i taget, växthuset är tömt, och där förvarar jag krukor och annat, som inte behövs på vintern. Nu återstår dahliorna, men de får stå och blomma ett litet tag till.
Ha det fint /Marika

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Javisst finns det mycket fint kvar ute :) Älskar den här tiden på grund av det sköna vädret som ofta är. Då är det skönt att ha saker som ska in och stuvas undan - något som drar mig ut :)

Ha det gott! Carina

Hannele på Hisingen sa...

min tomatskörd fick nog för lite sol, men gott!

Trädgård i Torslanda sa...

Instämmer. Det är mycket roligare att plocka fram. Men årstider har sin charm också. Då finns alltid en nästa säsong att börja om på.
//Helene

Laila sa...

Håller med om att våren är roligare!
Om du lägger dina gröna tomater i lagom stora bruna papperspåsar, 15-20 per påse och förvarar dem svalt så mognar de varefter!
Allt gott!/Laila