Glatt överaskad blev jag av för mig en helt ny klättrande bladgrönsak som jag sådde i våras.
Den är både vacker och god. Jag har mest använt den i sallad eller bara stått och nupit blad för att stoppa direkt i munnen. Läste att man kan använda både stjälk och blad i gratänger och grytor. Kanske kommer jag att prova även det innan säsongen är över.
Nu blommar den., med vackert röda stjälkar och mörka blad.
Jag kommer definitivt att odla den igen!
Ha det fint!
12 kommentarer:
Spännande ny växt för mig! Vacker också!
Kramar från Eva-Mari
Snygg, kul och god. Rena kinderägget :))
Vad spännande, den har jag inte sett förut. Vackert växtsätt.
Ha det fint /Marika
Snygg!
Tyckte också att den verkade spännande, sådde - men nix, inget kom upp!
Håller koll på brevlådan nu. Tack på förhand för vallmofrön!
Allt gott!/Laila
Aha... så det är en malaberspenat som inköpts här :) Att den var vacker såg jag ju men att jag kan äta den - nix. Har läst om malaberspenat tidigare och den personen tog in och odlade den vidare i fönster. Skörda fortsatte hon göra hela vintern tror jag.
Ha det gott! Carina
Den var vacker! Måste försöka komma ihåg den till nästa år.
Mvh Jenny
Jag har malabarspenaten inomhus hela vintern i fönstret utan extra beslysning. En av de få växter som stormtrivs dirket ovanför elementet men är förstås törstig också. Den går bra att klippa ner och det kommer många nya skott. Skottar, topp och bär också ätliga. Rekommenderar dock att du tar bort blomställningarna så de inte går i bär inomhus för de färgar av sig om de hinner ramla av.
Ha det så gott
/Anette
Vilken bra växt. Sätter upp den på nästa års lista :)
Ha en finfin helg!
Vad jag har hört mycket om denna spenat! Men inte visste jag att den hade vackra blommor 😊
Värt att kolla upp till nästa säsong!
Ha det gott!
Veronica
Vilken läckerhet!! Både för gom och öga ;-) Den får nog stå på inköpslistan inför nästa år. Kram Katarina
Vad fint din har tagit sig. Jag misslyckades med min. Antagligen planterade jag ut den för tidigt .
Ha det bra! /Anja
Skicka en kommentar