onsdag 16 augusti 2017

Fådda Dagliljor

Röd daglilja från Britt-Marie i Linde trädgårds förening.  Fick en planta förra året och nu belönar den med de här  blommorna. Namnlös men vacker ändå.
 En annan  Dagliga som jag fått år 2012 har jag antecknat, men tyvärr inget mer. Ska leta mer så kanske det står från vem. Många av växterna i trädgården är fådda eller bytta och påminner om de tidigare ägarna.
Liljor är nått jag börjar tycka om den senaste tiden. Smaken ändras med tiden.

Ha det gott!

7 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Merja!
Vacker röd färg på din lilja, visst ändrar sig smaken, har många växter nu som jag absolut inte ville ha för något år sedan.
Ha det fint /Marika

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Mmmm... jag gillade färgen på dagliljan du fick senast. Namn är inte alltid så viktiga. Minnet av givaren är desto viktigare :)

Ha det gott! Carina

Solstrimmor sa...

Älskar dagliljor!
Svar på din fråga om min Lejongapsranka... Jag såg den för första gången på Lövhyddans trädgård och köpte två småkrukor. Kanske det går lika bra att så? Växtkraft har de minsann!

Njut du också!
Kramar från Eva-Mari

Mia sa...

Smaken ändrar sig hela tiden, det har du nog rätt i. Ser på gamla Gardeners World säsonger i sommar og upptäcker att modet också ändras. Dagliljerna ser fantastiska ut och gratulerar med färdig, läckert, växthus :)

Susie på Stjärnarve sa...

Som du kanske förstått älskar jag dagliljor, men just därför har jag inte längre någon koll på vilka som heter vad. Jättetrist egentligen!
Din sista mening om att du gillar LILJOR är helt fel. Dagliljor och liljor är två helt olika växter, är inte släkt ens en gång. Dagliljor heter Hemerocallis på latin och liljor Lilium. Dumt nog har det svenska namnet på Hemerocallis blivit daglilja, vilket ställer till en massa problem. Jag har t.ex. fått förfrågan från vänner om du kunde få lite liljor av mig...sen har det visat sig att det är dagliljor dom vill ha.
Var tvungen att skriva det här eftersom det är en av mina "käpphästar" (man måste ha något att irritera sig på) och jag lovar; Du är inte ensam, snarare är det jättevanligt!
KRAM
Susie

Hannele på Hisingen sa...

även bladen vackra

Susie på Stjärnarve sa...

Jag glömde att skriva att jag bara älskar din små vita "tomtar/troll" på headern. Man måste få ha lite skoj i trädgården, det får inte bli för seriöst..... *fniss*4
KRAM
Susie