tisdag 15 augusti 2017

Före och efter Växthuset

Hörnet som vi aldrig fick till i ena änden av trädgården. 3 maj såg det ut så här. Några klena buskar, en hägg och ett försök att odla i en stenmur. Lite vitlök och luftlök som fick grävas bort när planen plötsligt  ändrades där i maj månad.
Och nu står där äntligen ett växthus som jag länge önskat mig. Ett svart med glas på 14,2 kvadrat.
I år har jag bara flyttat in växter, men nästa år ska det odlas från tidig vår hoppas jag.
 Svart Aronia häcken fanns sen tidigare, men satt då i gräsmattan.  Den blev uppflyttad i mur rabatten eftersom det var så stor höjd skillnad där växthuset skulle byggas.
Nedanför växthuset på höger sida av bilden har vi en grusade plan med släpkärra och diverse material som jordpåsar, grus, gatsten och natursten m.m. bara bra att ha saker med andra ord...
Jag visar inifrån växthuset en annan dag.

Ha det gott!

4 kommentarer:

Ulrika Johansson sa...

Så jättefint ni gjort! Det där kan man kalla förändring av miljön och växthus är som en liten tillflyktsort ett krypin ett ställe att må gott på.
Här är allt är väldigt sent i år. Den höga astilben är en A. thunbergii Professor van det Wielen - jättefin hög sort som jag rekommenderar. Man ser den inte så ofta men jag gillar den!😊
Ha det gott!

Solstrimmor sa...

Tänk så bra det blev! Och snyggt!

Kramar från Eva-Mari

Anja C. Hill sa...

Så fantastiskt fint! Otroligt vilken skillnad! Är det du själv som är designern för allt det fina (jag tror det !)?
Ser så superläckert ut!
Ha det fint i ditt rike!

/Anja

Maribel sa...

Hej Merja!
Vilken skillnad det blev, riktigt fint med växthuset och mur och stenar.
Det måste du vara så nöjd över.
Ha det fint /Marika