fredag 10 juli 2009

Sista, inlägget om resan.

Efter trädgårdsbesöket fortsatte vi ner mot Hjo. Där skulle vi övernatta hos Gunilla Johansson som vi hittat i boken Trädgårdsguiden. Det var hon som tipsade oss om Trädgården i Undernäs.

Vilken trädgård även hon hade! Där fanns en stor pergola med vinrankor och rosor. Orangeri och terasser. Medelhavsväxer och många krukor.

På söndagen fick vi en visning även där. Gillade hennes ide med ett spaljerat plommonträd som avskiljare mellan trädgården och hennes arbetshörna.


Där efter fortsatte våran resa mot Skara.

Även denna trädgård hittade vi Trädgårdsguiden. Det var hos Karin och Stellan Olsson. De har även en trädgårdblogg! http://olssonstradgard.blogspot.com

Ännu en härlig trädgård väntade oss. Alla rabatterna hade namn. Här är det Hästskon med Dagliljor.

Det fanns mängder av olika växter och träd framför allt Hostor och Dagliljor. Och då menar jag verkligen mängder!!

En ovanlig lönn. Där fanns en stor tillgång på plantor till försäljning. Man ångrar nu i efterhand att man inte handlade mer.
Tack Karin för den trevliga visningen!!

En sväng till Hellekis och Kinnekulle blev det med. Hittills hade vi klarat oss bra från regn, men det började så smått på em i Skara. Det gjorde nog att vi blev måttligt imponerade av vad vi såg. Vädret gör en hel del.

En del plantor inhandlades förstås. Denna näva vid namn Renardit, en Rodgersia, en Revsugga som jag en gång hade och utrotat från trädgården...:) och en Lungört med rosa/lila blommor.
En resa som lämnade en massa upplevelser och minnen att se tillbaka på.