lördag 11 augusti 2018

Trädgården

Vilken sommar vi haft! Förutom torkan som rått i stort sett hela landet drabbades jag av bloggtorka. Gjorde några försök till inlägg som jag sedan raderade.
I trädgården har jag dock grejat trots värmen. Mycket rensande, fixande och stöd vattnade har det blivit. Mycket pga. vetskapen att den lokala trädgårdsföreningen skulle komma på besök den 7 augusti. Man vill ju har så fint som möjligt!  Nu är det avklarat och det var mycket trevligt!
I år förvandlades planteringshörnan till Tagetes hörna. Förutom Lejongapsranka, Palettblad och Fackelranka har jag sex olika sorters tagetes där. En växt som jag uppskattar mer och mer.
Ny stenkant blev det i sommar till Alunrotsrabatten. Eftersom tomten sluttar något här kunde rabatten höjas upp av stenkanten. Framför blev det täckbark mot gräskanten. Nått jag fastnade för i en trädgård på 1000 Trädgårdar i år.
Trolldruvan ser läcker ut med sina bär, men är giftig.
Vid växthus området har jag fått både vatten och el i sommar. En ny stentrapp har jag också börjat med. Vad som hänt i växthuset tar vi en annan dag:)

Ha en fin dag!