fredag 22 april 2016

Blommig fredag

Tema - Ja, vad ska man säga...
 Man kan tro att jag tagit kort på grannens lusthus, men det är buskaget som jag tänkte visa er. Där växer nu kornell och schersmin. Den här platsen har jag gått och tittat på länge!  Det finns ingen struktur och det ser inge kul ut. 
Så vad gör jag...?  Jag går till verket och börjar gräva. Inte olikt mig alls. I ivern att förändra så grävde jag ner tre stycken  Thuja `Danica´ . Så där, då var det klart!  Ja, vad ska man säga...resten av arbetet med det tråkiga som rensning, jordförbättring och kantning gör jag sen...tala om att börja baklänges...

Danica är en kompakt och vintergrön barrväxt med klotformat växtsätt.  Den har klargröna barr som blir mörkare på vintern. Den blir ca. 50 cm hög och upp till 1 meter bred. Tål lätt beskärning.
När jag ändå kommit igång med grävningen så flyttades lammöronen fram en halv meter i rosen rabatten. Där ska jag lägga en plåt bakom dom så de inte tar sig över till rosorna som de hade gjort.  Vi får se om det fungerar. Risken är annars att de tar över hela rabatten och det vill jag inte förstås.

Fler bidrag hittar du HÄR.

Trevlig helg!