tisdag 4 mars 2008

Skönt med sol !!

Strålande sol !! Man riktigt känner hur den värmer.

Nu börjar det bli rörelse i var och varannan trädgård:)) Grannar man knappt sett på hela vintern ser man allt oftare.Är svag för olika lyktor både ute och inne.

Blev inspirerad av Lotta från bloggen Lottas Trädgård.

Hon hade gjort så fina saker i hönsnät.Sådden är i full gång. Har nog aldrig startat så här tidigt förut! Har blivit blivit "smittad" av alla bloggare som körde igång för flera veckor sen.Dessa väntar nu på att gro:

- Purpurvinda

- Klockranka

- Svartöga

- Ballongblomma

- Zinnia Mexican Snow

- Prydnadspumpa

- Blå Passionsblomma

- Spanska FlagganMånga klängväxter ser jag. Det gäller att hitta plats till alla. Är dålig på att planera vad jag ska ha vart..tar iställer det som ser kul och fint ut..sen får dom hamna där det finns plats..kanske inte så bra alla gånger!Den vita Buskvallmon som stått i värmen har nu flyttat till kylskåpet. Ska nu tillbringa ca. 4 - 6 veckor där innan den får komma ut i värmen igen..och förhoppningsvis gro!!En kul Hoya!

Tack för mig idag. Ha det bra!!
7 kommentarer:

Lotta sa...

Hejsan! Visst är det härligt när vi kan börja bära ut alla saker som stått på undantag i källaren i vinter :) Vad fin din odlingsklocka i nät blev! Och vad kul att du fick inspiration av mig :) De är ju perfekta som skydd för oinbjudna besöker. Ha det gott 8`)

Britt sa...

Ja jag hoppas att vi snart kan ta en stenspanar tur jag behöver såå mycket sten runt bostugan.//Britt

Kattfot sa...

Härligt det ser ut med alla sådder... jag har inte fått ett enda frö i jorden. Så fint du gjort med hönsnätet! Blir riktigt inspirerad. Kram

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Ja visst är lottas... hönsnäts...kupor fina!! dina blev ju hur bra som helst..=)/åsa

Moas sa...

Visst är det underbart när vårsolen börjar lysa på oss.. jag får så mycket energi och det är skönt.. VIlka fina klockor du gjort, har också sett dem och är lite sugen men inte hunnit än, lite extra dekorativt nu till påsk tycker jag.. Ha en skön helg..Monica/http://moasgard.tradgardsblogg.se/

Annalunda sa...

Visst är det härligt med sol!!! Lyktor och stenar verkar vi ha ett gemensamt intresse av... :) Vilka underbara stenar...så snyggt kring trädet... är gårdsgruset mjukt att gå på? Vi ska ju göra grusgångar i hela trädgården så det är ju viktigt att det blir ett bra grus... och inget vasst singel...
Härliga inlägg Merja! kram Annie

Merja sa...

Lotta - Den här tiden är nästan bäst. Nu planerar man och uppskattar minsta lilla som kommer upp i rabatterna:)

Britt - Vi MÅSTE planera in det!!

Catrin - Tack snälla! Det är nog ingen fara med dina sådder än..man ska ju inte ha så bråttom att så sägs det.Själv kunde jag inte hålla mig bara:)

Åsa - Tack,det är rart av dig:)

Monica - Ja tänk att man kan göra så roliga saker av hönsnät! Det gäller bara att ha ideer. Tur att det finns bloggare som delar med sig:))

Annie - Tack för dina gulliga kommentarer:))
Måste bekänna att jag knappt går barfota på gräsmattan..så gårdsgruset går jag absolut inte på..men jag tror inte att det är vasst.
Vi tittade på rosa gårdsgrus först. Jättesnyggt..men dyrt!!