måndag 26 maj 2008

London

Resan gick bra både dit och hem.

Soligt och varmt väder både fredag och lördag.På söndagen när vi skulle hem kom regnet,

men det gjorde inte så mycket.Då fick vi känna av det berömda London vädret också. Vi bodde jätte fint på HURLINGHAM BED & BREAKFAST.

Hon som ägde det hade haft reportage om det i Country Homes & Interiors okt.2004

Britts sambo hittade det på internet.Vi blev serverade engelsk frukost varje morgon. Färsk frukt Grape/melon med jordgubbar, The med rostat bröd, 5-6 olika marmelader/sylt och ägg och bacon. Det smakade väldigt bra och vi stod oss flera timmar!


Fredag morgon tog vi buss till Chelsea Flower Show.

Stort och mycket folk! Jätte mycket fina blommor och saker. Det enda som var tråkigt var att det inte fanns några plantor att köpa. Bara fröpåsar och alla möjliga trädgårds tillbehör. Tog massor av bilder, men vissar bara några nu. Det kommer säkert flera..

Vi kände oss nöjda och har inget behov av att se det igen.

Lördag åkte vi tunnelbanan till Kensington. Där besökte vi Kensington Roof Garden. 6våningar upp låg den 5000m2 trädgården. Indelad i flera mysiga rum.

Är ni till London så passa på och gå upp dit. Mycket sevärd och gratis, inget inträde!


Ett av rummen.Dammen


Vi gick en hel del och det kändes på kvällarna. Det värkte både här och där:)

På fredagen efter Chelsea Flower Show gick vi efter Themsen och passerade bro efter bro. Det blev lite sport att ha sett så många bror som möjligt. Tror vi kom upp i 9 st.


Lördag kväll gick vi till PRINS EDWARD THEATRE på Old Compton Street

och såg JERSEY BOYS.

Den hade fått bra kritik och vi gillade den också.

Kul att klämma in något annat också..vi behövde vila oss:))


Det här hade jag med mig hem. Glaskulan guppar så fint i dammen nu och Pelargonen har jag planterat om. Den klarade sig riktigt bra hem i ryggsäcken. Den lilla väskan har jag i växthuset Korgen kommer säkert till användning...annars får jag väl gå runt med den på armen..

och fröna har jag sått. Olika Aklejor, Primula mixad påse och Riddarsporrar också mixad.

Nu är det bara att hålla tummarna att det tar sig!


Ha en bra kväll!
5 kommentarer:

Britt sa...

Ja det var en trevlig resa vi var på.//Britt

Lotta sa...

Tack för titten och vad kul att fara på upplevelseresa! Vilka trädgårdar!!! Och tack för tipset om trädgården i Kensington, kanske kommer jag iväg till London en helg :) Ha det så gott 8`)

Katarina i Kullavik sa...

Vilken härlig resa ni måste ha haft!
Tänk att jag har bott i London i 2 år - och aldrig sett Kensington Roof garden!...får skylla på att det var innan mitt trädgårdsintresse vaknade...
Kram Katarinaq

Hanneles paradis sa...

wow, så härligt!

Poppins sa...

Det måste ha varit underbart att få gå omkring på mässan och se allt. Man har ju sett reportage och hänförts över alla de fina trädgårdarna. Du får gärna visa fler bilder!
Kul att ni besökte Roof Garden. Dit har jag varit på väg flera gånger men det har aldrig blivit av. Otroligt egentligen att man kan ha en sådan stor trädgård på ett tak.
Tack för tipset om B&B. Kan vara bra inför nästa trip till London!