måndag 2 juni 2008

En härlig helg

På lördagen fortsatte vi med målningen, ja det här är bara början... Ställningarna kommer under veckan, hoppas vi. S har börjat bryta bort panel och läkt som behöver bytas ut, innan det nya ska upp. Sen behövs det gå över med skrapan innan det blir dags för målningen.
Så arbete lär vi har den här sommarn med!
På efter middagen packade vi matsäcken och tog en tur med båten.Det var riktigt varmt och skönt! Det blev även premiär dopp för vissa.
Temperaturen varierade väldigt från 17 grader till 21,5 i vattnet.
Söndagen blev det trädgårdsarbete för hela slanten!
Ut med så mycket växter som möjligt från växthuset. Både i urnor, krukor och rabatter.Men det märks knappt. Det ser lika fullt ut i växthuset iallafall! Får fortsätta lite idag med innan jag ska jobba. Håller tummarna för att frosten ska hålla sig undan.

Har Kaprifol planterad runt ett gammalt körbärsträd. Stammen är nästan över växt.
Den blommar så vackert nu och doftar ljuvligt på kvällarna. Har en till efter hus väggen. Undrar hur det blir med den med ställning och allt..den är säkert 5 m hög.

Franska Kungsljus är bara så underbara!Rosenhaggtornet jag fick för två år sedan blommar så här vackert.
Rosorna har fått egna skyltar av spill från skifferplattor.
Ha en bra dag!


4 kommentarer:

Hanneles paradis sa...

Härligt, fast tyst kajak är lite mer vår stil :)

RANA sa...

Härliga bilder, i sanning!

Jag älskar också kaprifol. Vi har en höstkaprifol (eller vad hette den nu igen?? Orkar inte lyfta rumpan och kolla upp det). Den blommar länge, länge, MEN doftar inte lika underbart som doftkaprifol - som jag tror är den du har. Gud, vilken hopplös mening jag just producerade....

Härligt med vattenbilder också!

Kan du inte visa en bild på växthuset? *nyfiken*

Kram min vän!
Rana

Bella sa...

Här var det mycket som har hänt sen jag hälsade på sist...Tack för att du tagit mig med till Chelsea Flower Show - har länge tänkt besöka den...fina växthus och mycket härliga bilder ifrån London.
Kram,
Bella

Britt sa...

Jag förstår att du var en av dem som var först i plurret:). Ha det bra.//Britt