måndag 30 juni 2008

Röda vinbär

Äntligen har jag en egen vinbärsbuske! Det har jag velat ha länge, men det kommer ständigt en massa annat som jag också vill ha...visst är det konstigt.

Fick en av svärfar iallafall. Han ville bli av med en och visste presic vem han skulle fråga:)

DILL´S ATLANTIC GIGANT Jättepumpa har blivit planterad i komposten.

Den brukar välla över kanterna och klättra upp i häcken och över gräsmattan till grannen.

Jag brukar få gå och lyfta hem revorna då och då.

Hoppas den växer lika bra i år.


En pumpa som har världsrekord på över 460 kg, då odlad under optimala förhållande läste jag i Impecta katalogen!! Kan även ge enorma frukter i hobbyodling. Även en fin matpumpa och lämplig till pajer.

6 kommentarer:

Marina sa...

Röda vinbär har jag itne längre, det blev krusbär i stället. Jag planterade en pumpa i komposten i år men barnen hade visst svårt att se vilken som var den vilande i år så dom har tömt gräsklipp över lilla pumpan.

Lotta sa...

Allt om trädgårdsrundan i skåne finns på: http://www.tradgardsrundan.nu/

Under Deltagarlista så finna alla trädgårdar som är öppna och adresserna. Det var himla bekvämt att ha en GPS i bilen, ibland var vi ute på landet och for runt :)
Ta en titt på listan för en del trädgårdar har öppet på fler tider än bara på "rundan", speciellt nu när rosorna blommar =)
Vinbär är så gott att ha i trädgården! Mina får väl inte den skötseln de skall ha, sitter planterade under en björk.... inte så smart med tanke på vem som tar vattnet... Men grannens buskar växer in till oss och de har så fina bär så det räcker till en kaka då och då 8`)

Anja C. Hill sa...

En trädgård utan något ätbart är ju ingen riktig trädgård - enligt mig;)! Så att gratulerar till egen vinbärsbuske.
Ang. klätterrosor så 'Flammentanz', 'American Pillar', Rosa helenae 'Lyckefund', 'Ghislaine de Féligonde' är några förslag, för att nämna några. Kolla också Cedergrens i Råå! Sätter in deras webbadress i min blogg.

mvh, Anja

Hanneles paradis sa...

Vinbär kan man lätt ta sticklingar av, bär och frukt har varit det viktigaste i vår trädgård, det första. Det tog många år, innan jag började titta på prydnadsbuskar.

(Skicka dottern på nåt trevligt läger, våra söner gick på segelkurs, senare var de lärare för andra opitimister. Dottern gick på teatarekurs, sedan lärde hon andra på Fritidsgården. Hemma fick de sällan betalt :)

Lisa sa...

Pumpa och vinbär! Ja, det kan ju inte bli annat än gott. Lycka till med det!

Lisa

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Jag har sått prydnadspumpor..=)/ kram åsa