tisdag 24 juni 2008

Rosor

Nu börjar Plymspireorna, Paradisbuskarna och Aklejorna att ha blommat över. Istället är det dags för rosorna att ta över. Dom första knopparna har börjat slå ut. Den vita Finlandsrosen som var allra först har för länge sedan blommat över. Tyvärr blev inte korten jag tog på den så bra. Nina Weibull har jag i rabatten bak, framför den låga stenmuren.

Klätterrosen Flammentanz som jag planterat i år är inte så hög men full i knopp.


Klätterrosen Helena Hybrida även den full i knopp. Klättrar upp i ett gammalt körsbärsträd.Rosen Astrid Lindgren har jag på framsidan.
Nio stycken väldoftande New Dawn klättrar i pergolan runt dammen.


6 kommentarer:

Lea sa...

Vilka underbara rosor..!! Igår var jag och spanande in några på handelsträdgårdn men kunde inte bestämma mig. Vilken växtzon är det måntro på Astrid Lindgren den är ju helt underbar!
Ha det gott!
/Lea

Veronica sa...

Vilka raringar du visar. Astrid har jag med och den är så underbar! Rosor är underbar växter, man kan aldrig få för många!
Kram/Veronica

Britt sa...

Att du har så många olika.//Britt

Bella sa...

Rosor är underbara och man kan helt enkelt inte få för många...hittar jag någon ledig plats åker gärna en ros ner... I år har det varit lite kämpigt för mina rosor...det har stormat mer än vanligt så de har tagit stryk...för att inte tala om torkan och sedan regnet med hagel häromdagen... Knepigt sommarväder...tycker mig minnas att jag konstaterade det förra året med...
Ha en skön onsdag!
Kram,
Bella

Moas sa...

Åh.. vilka vackra rosor du visar.. och jag kan tänka mig vad vackert det är att sitta vid din damm och alla new dawn rosor som blommar.. underbart.. Kramiz.

Hanneles paradis sa...

Härlig tid nu, när det doftar så gott i trädgården.