onsdag 10 september 2008

Före och efterDet här kom jag hem med från Plantmarknaden. Skulle ha fotograferat när jag var där, men det regnade ju som vanligt! Är riktigt nöjd med inköpen:)Så här fult har vårat gamla plommonträd blivit. Trots den förstörda stammen så har vi mycket frukt i år. Jättegoda söta plommon, men en väldigt sen sort.Vi får snällt vänta ett tag till.Köpte därför ett nytt plommonträd. Sorten Spidola. Den blir säkert fin med sina röda blad. Som ett prydnadsträd! Blommar i maj med mörkrosa blommor. Frukten mognar i september. Zon 4. 2-3 m hög.Så här tråkigt såg det ut innan jag satte spaden i marken.Och så här blev resultatet.

Trädet är på plats. Hade två sorters rosa spireor sen innan. Flyttade fram en av dom och placerade ut de tre nya. Köpte två Spirea japonica `Albiflora´, blommorna är vita och en Spirea japonica `Froebelii´, rosafärgad. Fick även plats med en vit clematis som jag har massor av. Frösådde den för flera år sen och satte ihop med rosor. Dumt nog! Den går inte att utrota och den kväver rosen!
Runt trädet satte jag Blåöga som marktäckare och Rosenplister i andra hörnet.

6 kommentarer:

Anja C. Hill sa...

Tänk vad en beslutsam kvinna och en spade kan åstadkomma! Så snyggt det blev!

mvh, Anja

RANA sa...

Men herre gud, vad du kan. Och så enkelt det låter när du beskriver det: vips så var det klart. ;-) Det blev otroligt fint. Och vilka ägor!

Kram, Rana

Roses and stuff sa...

Det blev väldigt snyggt! Tycker om den böljande formen på rabatten.
Kram Katarina

Petra sa...

Så fint du har gjord rabatten, riktig proffsig ser allt ur, själv få jag aldrig till det så ordentligt.
Ha en fin dag
Petra

Hanneles paradis sa...

I år har det varit dåligt med plommon, vi har en gammal söt gul sort, ger mycket rotskott..

Hanneles paradis sa...

(vaffö får inte alla kommentera här??