tisdag 23 september 2008

Pelargoner & surströmming

Idag har det varit soligt och fint hela dagen. Jag hade turen att vara ledig just då! Det är ju inte alltid det passar så bra:)Till och med vissa pelargoner börjar få höstfärgade blad.Säck kärran kom väl till användning när jag fraktade krukor från olika håll ifrån trädgården.Alla större krukor samlades utanför garaget. Pelargonerna blev riktigt fina efter att jag hade plockat rent dom. Det är ju synd att dom ska in, men det är säkrast. För frosten kommer väl rätt vad det är.Har varit på mitt livs första Surströmmings skiva!

Där fanns alla tillbehören: tunnbröd både mjukt och hårt, hackad rödlök, skivade tomater, kokt potatis och strömmingen förstås. Det bjöds på mjölk, cider och öl till dryck.

Vad tyckte jag då?

Visst luktade det illa, men hade nog trott värre efter alla historier. Smaken var speciell..den lilla bit jag nu åt. Ingen höjdare. Men nu har jag provat:)

6 kommentarer:

Glädjekällan sa...

Precis som du har jag samlat ihop pelargonerna. Mina står nu i växthuset.
Surströmming har jag aldrig ätit men min far han äter det med stor förtjusning.
Ha det gott
Birgitta

Hjärtat Mitt sa...

Ja, det börjar nog bli dax att plocka in alla krukor vartefter. Jag vill inte :( inte än. Men det är nog bättre att göra det innan det är för sent.
Jag är allergisk mot fisk, så jag har "sluppit" undan surströmmingen, hihihihi.

Kram Mari i Marieholm

Petra sa...

Booooooooooooo, bääääääääääääääääääääääääää
surströmming, när jag var ung lärda man sig att bucklade burkar är fördärvade...och vad ska man säger om fiskförgiftningar man läste om och fördärvat mat, Trelleborgs Allehanda hadde ett reportage på gång nåt år...dem var ute och jagade folk att intervjua mitt i stan, där hade dom dukat till surströmming...du kan tror att jag fick panik och dök undan när dem siktade sig in på att snacka med just mig.....MEN SÅ TAPPER DU ÄR OCH KLARAT AV EN BIT IDAG ! :O)

Petra sa...

Usch, solen som visade sig idag efter morgonens duggregn ville göra en tro att sommaren fortsätter, men så klokt av dig att flytta på pelargonierna.
Mina står fortfarande ute men lite skyddade under ett tak. Termometern visar fortfarande +10 grader och det mitt på natten! Men snart ska jag flytta in känsliga plantor

Anja sa...

Även jag har börjat samla in i växthuset pelargonerna, men där har jag stor glädje av dem ännu en månad. Några har också hamnat på fönsterbrädan inomhus.
Surstömming har jag aldrig smakat och så lär det förbli!

Hanneles paradis sa...

Jag har varit på 3 fester och ätit 3 surströmmingar. Inte gott, men jag tackar aldrig nej till en fest ;)