tisdag 7 oktober 2008

Kryssning

Så bar det då äntligen i väg..Fick en kryssning till Helsingfors i present förra året när jag fyllde av mostrarna med familjer och min morfar. Har inte varit där på minst 20 år!Vi åkte med Silja Serenad med den fina gågatan.Fint väder väntade oss när vi kom fram. Det var full fart på torghandeln.Vi hann med att vara lite kulturella också..Besökte Uspenskij-katedralen som är Nordens största ortodoxa kyrka.Tempelplatsens kyrka som är nersprängd i berget ville vi också se.Promenerade efter Esplanaden och gick in i flera små butiker.Passerade Domkyrkan.Naturligtvis åt vi köttpiroger som vi handlade i Saluhallen.Mycket god mat och dryck blev det under resans gång. För att inte tala om allt tok dessa mostrar hittade på...
Tack och många kramar till er!!

4 kommentarer:

Petra sa...

Hej du, tack för att du visar dessa underbara bilder från resan, och vet du vad, jag kännde genast igen alla dessa platser, har varit där för 17 år sedan,(va???vart tog tiden vägen???) dina bilder väckte fina minnen.
Kan tro att ni njöt av resan!!!!

Hjärtat Mitt sa...

Tack för att vi får se bilder från din resa. Jag har aldrig varit i Helsingfors. Det verkar vara en fin stad. Vilken mysig kyrka som ligger insprängt i berget, så annorlunda.
Bara båten måste ha varit en upplevelse!

Kram Mari i Marieholm

Glädjekällan sa...

Förstår att du hade en trevlig resa. I Finland har jag aldrig varit, en resa dit har jag fortfarande kvar på önskelista.
Ha det gott
Birgitta

Monica sa...

Vilka minnen det väcker att se bilden på kaffemuggen och syltmunken. Vi kallar dem "grisar" och det var favoriten till fikat när vi gästade mormor i Kaskö (österbotten). Härliga höstbilder du visar.
Trevlig Helg
Monica