måndag 10 november 2008

Amaryllis


Idag kom Amaryllis lökarna i vas.

Tänk att första advent närmar sig. Nu börjar iallafall jag och planera lite grann...köpte nya panelgardiner med tomtar på idag.

Sen ska det planeras in det traditionella pepparkakshus baket med Britt. Vi har bakat sen barna var små.Ett år blev det tyvärr inget. I år blir det nog 15:de året!!

Sen binder Maria och jag enris kransar. Vi försöker även få in en pysselkväll.

Ja det är mycket kul på gång:)

8 kommentarer:

Lotta sa...

Just det - amaryllisdags - måste ta mig en sväng till "mitt växthus" någon dag och se hur långt de har kommit :) Nu börjar det klia rejält i pysselfingrarna - konstigt att det alltid gör det när det närmar sig advent... men tiden går fort så lika bra att ha bra planering :) Jag har fyllt krukor med klipp ifrån ...schysss - grannens Tuja som växer vid tomtgränsen... fniss... men den behövdes klippas ned lite :) Det blev ett bra pynt, håller sig gröna länge och barrar inte. Fyllde även en gammal korg och det ser riktigt juligt ut - lite silvertråd och pärlor till advent skall jag pynta den med :I Så mycket kul det finns :) Ha det gott 8`)

Tulipa sa...

Hej!
Visst är det härliga tider nu ,med allt planerande och donande inför julen!
Vad skönt att du tyckte som jag...att man kan bre ut sitt grejande på större plan när inte respektive är hemma! Man kan greja hur mycket som helst och behöver inte få frågande blickar och kommentarer om projektet. Skulle det då inte heller bli bra så kan man förhoppningsvis låtsas som ingenting! Det är inte alltid jag vet riktigt vad jag ger mig in på!
Men det är rätt kul det med, man får hoppas att det bär och inte brister!
Kram Tulipa

NinaH sa...

Fniss... jag tjuvstartade jumed amaryllisblomning i oktober- nå... de själva... efter somamrutevistelse!... Äh- här pågår massor med advents- och jul-planering också! Inkl. (ny... eller fortsatt...) amaryllis-dito! ;-)

Petra sa...

Visst är det härlig med alla förberedelser inför julen! Den grå tiden blir på så sätt upplyst av alla aktiviteter man är upptagen med. Ha en mysig dag!

Gumman sa...

Har haft två amaryllisar på tillväxt i rabatten, de får vila en månad till. Roligt med blommor efter jul.Så långt tänker jag.
Ha de...
Ann

Hanneles jul sa...

Till första advent vill mam ju ha det julmysigt, köpte amaryllislökar, som man ser lite av knoppen, de kommer nog.

Glädjekällan sa...

I år skall jag pynta till första advent jag också. Förra året hoppade jag på kryckor så då blev det inget. Har mycket att ta igen.
Ha det gott
Birgitta

Merja sa...

Lotta - Attans att jag inte har nån granne med tuja;) Visst kliar det i pyssel fingrarna..det är så mycket man vill göra, sen får vi se vad det blir...

Tulipa - Sambon är borta ikväll..du skulle se hur mitt kök ser ut..grejer över allt:)

Ninah - Det är en härlig tid nu med allt pyssel!

Petra - Älskar julen!Skönt med en vilo period från trädgården trots att det är lite vemodigt..men efter jul kommer ju alla frö kataloger;)

Ann - Jag hade också lökarna i rabatten. Dom ska jag plantera snart i krukor.Dom nya har jag som på bilden i vas.

Hannele - Inga knopp i mina så långt ögat når, men jag hoppas det blir och inte bara blad:/

Birgitta - Då kan du gå lös ordentligt;)