onsdag 3 december 2008

Mer tradition

Vissa saker ska man bara ha. Det har liksom blivit tradition.Kommer att dela med mig av några recept som jag brukar ha till jul.

PEPPARKAKS LIMPA


Värm upp:
3 dl gräddfil
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl vatten

Blanda i:
9 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
1 tsk kardemumma
1 tsk bikarbonat

Gräddas i en smord och bröad brödform ca. 1 timme i 175grader.
God med ost och marmelad. Serverad med the eller kaffe.

DADELKAKA


1 pkt dadlar i små bitar
2 kkp vatten (kokas ihop med dadlarna)
2 kkp strösocker (röres i)
200 g margarin blandas i det varma vattnet med dadlarnaa, så att det smälter.
3 ägg vispas
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 kkp vetemjöl

Använd en 2 liters form. Gräddas i 175 grader ca.50 minuter.

Pepperkakslimpan avslutade vi bakningen med igår.Gott!
Dadelkakan har mamma bakat så länge jag kan minnas. Kan det vara en finsk kaka måntro?

Lycka till om ni vill prova!

7 kommentarer:

Lea sa...

Ååååå jag ska genast prova pepparkakslimpan.Satt just och letade recept på recept.nu men nu fick jag inspiration.
Ha en bra kväll!
/Lea

Petra sa...

Baka baka liten kaka....
Tack för receptet.

Anja sa...

Låter gott - dock inget för glutenintolerant.

mvh, Anja

Annalunda sa...

Låter sååå smaskigt! Ska prova!

Tack för recepten!


Kram Annie

NinaH sa...

Nu är det farligt att besöka dig!;-) Jätteläckra- och frestande- recept!

Merja sa...

Lea - Hoppas du kommer att gilla den:)

Petra - Här behövs bakas lite till.Stora och små!

Anja - Det kanske går att byta ut vissa ingredienser.

Annie - Skulle inte vilja vara utan dom.

NinaH - Hoppas kunna fresta dig framöver också:)

Kastanjen sa...

Dadelkaka låter jättespännande. I morgon blir det pepparkaksbak hos mormor och morfar.