måndag 20 juli 2009

Ett mysterium


Regnmätaren har blivit tömd några gånger denna sommar. Är dålig på att läsa av den , men har andra som gör det åt mig ibland. Själv har jag den mest för syn skull.

Hämtade kameran idag när jag klippte gräset. Det såg så fint ut med rosenbladen på gräsmattan! Förevigade det innan dom blev sönderklippta.

Våran stora Lönn blev friserad på fm. Två kärror med grenar fick vi köra till tippen. En stor gren var helt murken och full av svamp. Hoppas att trädet klarar ingreppet.

I torsdags göt jag i cement. Här är resultatet av några av alstren.
Tre i rad spel och stövlar.
Gummistövlar i barn storlek. Perfekta som gjutformar. Tyvärr kan man bara använda dom en gång eftersom de måste skärars bort. Har planterat Taklök i en liten grop som jag hade gjutit dit.
Som ni ser på bilder saknas en stövel... Där av mysteriet!
I morse när vi gick ut på baksidan låg en av stövlarna på gräsmattan. Den andra var borta...Plasten som jag hade haft över dom gjutna sakerna var bort riven. Dom kan ju inte ha blåst bort! Verkar vara väldigt stöld begärliga;) Kan det vara en tvåbent eller fyrbent tjuv??

11 kommentarer:

Mia sa...

Vilket mysterium, kan ivarjefall inte vara något behagligt att gå med.. Kul grej, nästa gång jag lagar cement ska jag ta en titt efter barnens några gamla skor/stövlar.

NinaH sa...

Det är vackert med fallna rosenblad.
Hm.... det där mysteriet.... Kan undra vem... Fina alster har du gjort!! Kul tips.... som säkert kommer att bli "lånat" av en & annan!;-)

Petra sa...

Vilken obehaglig tanke att nån som inte kan skiljer mellan ditt och mitt stryker omkring och tar med sig nånting. Men jättefina saker har du gjutit i alla fall.
Hoppas att det var en engångshändelse med tjuven.
Trevlig dag, Petra

Marie//Tekla Maräng sa...

Så fint med blombladen som fallit ner på gräsmattan...
Ha det gott Marie

Livsnjutaren sa...

Åh så söta betongstövlar!!!!

Du har en award att hämta hos mej..;)

Ha en fortsatt bra dag!!!

Fröken Tindra sa...

Verkar lurigt det där med stöveln! Tyvärr är det väl troligast att en tvåbent varelse varit framme... Det har hänt saker i vår trädgård också på nätterna ibland. Bl.a flyttade ett spett på sig... Men det var några år sen senast, ta i trä!
Vad vackert med rosenbladen!
Kram!

Växthusmadam sa...

Ja det var ju onekligen ett mysterium......
Själv har jag inte varit duktig och gjutit betong, men väl köpt på semestern, ett jättestort betongäpple blev det!
Hoppas stöveln hoppar hem igen!
Växthusmadam

Britt sa...

Att den ena saknas får du väll ta som ett gott betyg, någon var tydligen avis på stöveln. Snygga//Britt

Marianne sa...

Visst är det roligt med betongprojekt och lite synd att det inte får vara i fred. Jag har själv prövat gjuta, någon stövel har jag dock inte testat än.

Anja sa...

Du är väldigt kreativ Merja! Så fina saker du har gjutit!

Ang. det där med gratisreklam - ja, kanske är jag lite dum?!
Nog hade jag hoppats på en kommentar eller ett mail från henne i affaren, men, nej.
Men, jag brukar inte göra sådana "dumheter" - denna gång var ett undantag! Förresten, brukar man inte säga att generositet "lönar" sig? Det har den aldrig gjort för mig.
(Nu kom jag in till dig via min vanliga webbläsare!!) /Anja

Bettyboop sa...

Hejsan! Vad duktig du är i din trädgård. Du gjuter och står i och idé torka finns inte där minnsan. Nu kommer du att få ännu grönare fingrar med dom pillren. Ha de´