onsdag 5 augusti 2009

Hej igen!

Inläggen har inte kommit så ofta nu och inte har jag hunnit lämna kommentarer som tidigare. Det känns som det är lite mycket just nu. Mycket som ska hinnas med och många man ska träffa. Men här kommer iallafall några nya bilder från trädgården.

MONARDA citriodora. Citronmynta. Blommor och blad kan bl. användas som färskkrydda och te. I Impecta står det att den är bäst som ettårig. Min är två eller tre år gammal. Dom menar kanske smaken, för blommar fint gör den.

NICANDRA physalodes. Ballongblomman är tacksam att så. Fast den slänger jag inte i komposten längre. För då får man dom överallt där man sprider kompost jorden.

Rysk Martorn Silver Selection blommar första året hos mig. Och den har inte gjort mig besviken. Köpte den på en Öppen trädgård i fjol. I år jobbade jag tyvärr när den var. Får satsa på en resa till näst år.

4 kommentarer:

Hanneles paradis sa...

Härligt det ser ut i din trädgård.

Petra sa...

Fina bilder, speciellt den första
är helt underbar. Ja, under sommaren hinner man inte mycket bloggandet, trädgården är mest lockande ;O) Ha en fin dag, Petra

Anonym sa...

Rysk Martorn ser så spännande ut. Den skulle nog passa i mitt uppbyggnadsland. Mja, kanske... det finns många växter som jag skulle vilja ha, suck!

Solkram från Eva-Mari

'Gumman' sa...

Underbar kombination.
Trevlig helg.