måndag 27 september 2010

Inplockat och städat

Den här bilden är från i somras.Nu har rosen Flammentanz klättrat ända upp i portalen och krydd rabatten framför växthuset är full. Där klättrar även Björnbär. Fast i år blev det tyvärr inga bär. Växthuset blev städat och rengjort under veckan som var. Känns ganska skönt.
Pelargonen Black V.R
Alla pelargonerna blev in plockade i går eftermiddag. Dom flesta hamnade i Pelargonrummet i källare och några mindre rariteter får stå i tvättstugefönstret där S gjort iordning extra breda fönsterbrädor. Där det får plats med krukor i dubbla rader:)
Idag ska jag ut och höststäda lite och möblera om lite där det gapar tomt efter pelargonerna.
Ha det gott!8 kommentarer:

Anja sa...

Duktig flicka!/Anja

Mon jardin en ik sa...

Det är mycket som ska göras nu innan det blir ännu mer höst.Du har varit riktig duktig. Hoppas dina vackra pelargonerna trivs och kommer igen nästa år med all sin prakt.
Anje

NinaH sa...

Great! Bra jobbat!;-)

'Gumman' sa...

Nordanvinden har vi smakat på några dagar, inte med frost men kallt, kallt.
Hösten målar varma färger i naturen, underbart vackert.
Växterna förbereder sig för vila och vi myser i soffan med tända ljus samt en god bok.
Ha det bara gott.
Ann.

Anonym sa...

Dina portaler är jag så avundsjuk på... kan man få ett skott, hihi...
Visst är det skönt att få undanstädat. När vädret är vackert som igår och man kan pyssla och plocka i sol. Fast än är det projekt kvar! Ska greja klar mitt nygrävda land och så ska nya rosstöden på plats.
Dina Streptocarpusar är verkligen fina. Kanske en par såna i fönstret i stället för de nu skräpiga pellisarna? De trivs väl i västerfönster?

Kram Eva-Mari

Mia sa...

Så skönt det måste vara att ha allt undan och på plats för vintern, då kan du ju bara njuta fram till snön. Din portal ser fin ut, färgen sätter en extra accent :)

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Gillar din portal, både modell och färg.
Flammentanz har jag hört ska vara en väldigt växtvillig ros och det verkar ju vara så hos dig också :-)
Ha det gott. /Ingela

Marianne sa...

Det härliga med hösten är just att man får ett avslut på sina projekt... för att börja på nytt i vår...men vi har ju alla trädgården i tankarna under vintervilan.