måndag 20 september 2010

Svamp

Det kommer ofta upp svamp i gräsmattan där det stått gamla träd, borttagna sen flera år.
Är det fler som har det likadant ...vad gör ni åt saken då?Själv brukar jag klippa över dom med gräsklipparen. Det gjorde jag även idag.

6 kommentarer:

Laila sa...

O ja, här vimlar det av svamp (både i skogen och i trädgården) men jag tror inte att man kan rensa bort dem som ogräs ungefär. Mycelen finns ju nere i marken och under gynnsamma år skickar de upp sina fruktkroppar. Jag plockar bort dem som ser skräpiga ut och hackar/klipper dem som dyker upp i grönsakssängar, gräsmattor och rabatter.
Ha det gott!

♥ Hannele på Hisingen sa...

tja, inte mycket alls

Marie//Tekla Maräng sa...

När vi hade landställe gjorde jag det samma som, du körde gräsklipparen över.
Kramar:)

Anja sa...

Säger som övriga Merja: inget att göra åt. kanske dör de ut så smån ingom när de gamla stubbarna med rötter försvinner..../Anja

Boman sa...

Står inför problemet nu när vi köpt ett hus. Har fått tips om att gödsla gräsmattan mer, provar väl med det. De enda svamparna jag kommer att vara rädd om är Blodriskorna under granen. De är mycket trevliga matsvampar.

Njut i din trädgård sa...

svamp - yes - jag brukar ta planteringsspaden och gräva upp det. Jag känner endast igen röd flugsvamp, kantarell och trattkantarell. MEN igår visade en granne och tillika trädgårdsvän att hennes svamp är 3-stjärnig och så god. inget jag vågar mig på... synd