onsdag 7 september 2011

Mangold

I början av sommaren fick jag två små plantor Mangold av Britt.
Eftersom jag varken har några rabatter eller land att odla i, så stoppade jag ner dom i en kruka. Där har de växt till sig ordentligt.
 Nu funderar jag på hur jag ska tillaga dom...Någon som har några tips?
Har varit in på recepthjälpen.se och tittat runt.

Ha det gott!

5 kommentarer:

♥ Hannele på Hisingen sa...

Så vacker även i en blomsteraffär.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Blomsterrabatt, menade jag nog :)

Anja sa...

Hejsan Merja!

Jag har iofs inga upphetsande receptförslag, men tänk i termer av spenat när det gäller bladen och sparris när det gäller stjälkar.
Om du inte har lust att tänka;)))! så förväll dem snabbt och frys in medan du funderar. Eller varför inte en stuvning? Eller en 'spenat och sparrispaj'av mangold.
Hoppas att du får något läckert recept av någon annan!/Anja

Laila sa...

Du ser inte ut att ha några mängder av mangold så jag föreslår en liten sötsur delikatess att äta till kötträtter: Separera stjälkar från blad och förväll stjälkarna lite längre än bladen. (Om du har fin rödbetsblast eller mållablad kan du ta med detta.) Hacka allt grovt, lägg i en skål och häll medan det fortfarande är varmt över en dressing av 2 msk olivolja, 1 msk äppelvinäger, pressad vitlök, lite hackad rödlök, 1 tsk dijonsenap, salt, svartpeppar och lite honung (till liten sats blad). Låt svalna och njut!
Ha det gott!/Laila

Lenas trädgård sa...

Spenat! Så har jag hört att man ska använda den till....Men jag har dem mest som snygga i en hink! Så effektfulla! Vet inte om de är så goda, har testat på maken i sallad= not!
Hälsn Lena