söndag 10 juni 2012

Roddan

De stora Rododendron buskarna slår snart ut. Knopparna är stora och vackra. De ser nästan ut som kottar. Den rabatten fick jag en ny ide till häromdagen. Den ska utökas med en eller två mindre sorter. Önskar en annan färg blad och blommor, plus en annan blomningstid. Något lågt under fötterna behöver den också efter att alla snödroppar gått i vila. Helst efter att Roddan blommat över. Sen återstår det att se hur  jag får till det i slutenden, men önska kan man!

Tack för alla tipsen till Pionrabatten! Där ska det fyllas på med Hostor, Aklejor och mer Pioner.
Och allt har jag i pallkragar och en säck...de bara väntar på att komma till rätt plats.

Ha det gott!


6 kommentarer:

Moa sa...

Vilken härlig knopp.. ja roddisar är väldans fina.. har några själv men de har inte blommat så jättemycket i år.. blommorna har frusit tror jag eller nåt annat för på en är nästan alla blomknoppar intorkade o bruna.. fattar inte alls vad som hänt om det inte är frost.. Men de kommer väl nästa år igen.. kram o ha en bra vecka/Moa

♥ Hannele på Hisingen sa...

Vackra och tacksamma hela året.

Anja sa...

Hej Merja!
Här är snart parkrododendronens tid förbi för i år.
Du har det roliga framför dig och det är så kul att följa bloggarnas växtzoner: Man får vår- och försommarblomning flera gånger om!

/Anja

Vårt röda hus sa...

Såg en fantastisk jättestor blommande Rodda igår, precis efter bron i det stora grå huset på vägen ut mot dej! Dom är ju magnifika när dom blommar och jag tror det är ett bra år i år. Själv har jag ingen alls. Tycker dom inte passar sådär riktigt in i torpmiljön...

Kram Eva-Mari

Mon jardin en ik sa...

Här är rododendrons tid förbi för ett bra tag sedan och snart får min flytta på sig. Stackaren står i en stor kruka men nu får den plats i gräsmatta.
Det skiljer sig säkert en månad mellan din och min trädgård.Jag är så nyfiken hur det blir hos dig när allt kommer på plats.
Ha det gott
Anje

Mia sa...

Vacker! Jag har satt hasselurt under mina buskar, vad det nu kan heta på svenska.. Undrar om det inte är det samma. Anemoner trivs också ihop med buskarna. Ska bli kul att se vad du gör, då får jag flera tips :)