torsdag 18 oktober 2012

Pelargoner att äta...

 I många år har jag tyckt om pelargon och varje år sparat dom. För tillfället har jag bara ett femtiotal. Gjorde mig av med många när vi flyttade pga. att jag inte visst hur jag skulle ordna med vinter förvaringen. Men nu har jag ett Pelargonrum här också...vilket bara kan betyda en sak...ja, ni förstår säkert;)
Istället för att njuta av blommorna så har jag plockat blad av doftpelargon och använt till bakning.
Det finns många olika pelargon recept bl. på fisk, bröd, te, sallad, sockerkaka m.m.
Jag bakade en Cheesecake och använde blad av Dr. Westerlunds hälsoblomma.
 
Alla pelargoners blad doftar inte - en del luktar illa. Dom ska ni undvika i mat!
 
Prova du med!


2 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Visste inte alls att man kan äta pelargoner.Låter spännande men jag förstår att det definitivt inte är alla sorter man kan använda.
Anje

Anja sa...

Hej, hej Merja! Det där låter som något även jag måste prova!
Hur förvarar du dina pelargoner nu då? Alla 50 kan du knappast käka upp;)))??!/Anja