måndag 27 maj 2013

Månadens växt

 Min  favoritväxt i maj blir rabarber. Den har växt med raketfart efter regn, gödning och sol. I lördags bakade jag säsongens första rabarberpaj och idag ska det bli en ny. Bäst att passa på ;) 
Fler favoriter i maj hittar du här.
Nu händer det massor i trädgården! 
Pionerna har växt flera dm. Det börjar bli bråttom att få klart den rabatten, innan dom börjar blomma. 
Ett av äppelträden är full av blommor. Vilken vacker syn det är! Bara att hålla tummarna och hoppas att humlor och bin hittar hit och att det blir mycket äpplen i år. Förra året var det väldigt dåligt.

Det måste ha varit ett tufft år för växterna i vinter. Många av mina nya växter ser ut att ha dött. Det blir till att gräva upp och slänga på komposten. Känns inte alls kul.
Men idag är jag ledig och har hela dagen åt att ägna mig åt trädgården. Det känns kul!

Ha en bra dag!

6 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Rabarber är ju en toppenväxt. Vad slår en hembakad rabarberpaj?

Kram

Britt sa...

Äppelträden börjar att bli fina här med, är så fint när de blommar. Ha det bra//Britt

Tant Otteskrufv sa...

Visst är rabarber en toppenväxt! Men ha nu inte för bråttom att ta bort saker. En del av det som verkade dött har kommit igen här. Till och med en del av det som grisarna förstörde i fjol tittar opp i miniformat, och på nya ställen :)

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Mmm vad gott med rabarberpaj :-)
Usch ja, denna vinter... det är många som har förlorat mycket växter. Själv har jag faktiskt inte förlorat så mycket. Trodde ett tag att all vintergröna och gullgröna var borta men det kommer nytt mitt i allt det bruna, skönt!
Ha det gott. /Ingela

Bettina Bäck sa...

Älskar verkligen rabarber! Jag tycker blommorna är så roliga också, fläskigt stora och pampiga. Kikar på utvecklingen varje dag och njuter. :-)

Katarina sa...

Jag tycker om rabarber! Tidigt på säsongen kan man börja njuta!