måndag 9 december 2013

Mitt alternativa julpynt...

Färgen är åtminstånde röd. Frukterna är så fina så de har fått sitta kvar.
Det är Chilipeppar `Jalastar´som jag sådde tidigt i början av året.
Ska försöka övervintra den i det så kallade orangeriet. Den har dock fått löss flera gånger och har tappat många blad, men än finns det gott om liv i den.
Håller tummarna.
Som ni ser så har även vi fått snö. Och det gillar jag!

Ha en bra dag! 

9 kommentarer:

Helens trädgård sa...

Ett jättefint alternativ till julens röda blomma.

Önskar dig en härlig dag!

Anja sa...

Julpynt med sting! Så snyggt. Och den röda färgen är ju perfekt!
Byt jorden nu. Duscha plantan med rent, svalt vatten i badrummet under och över bladen i ett par veckor varje morgon. Den klarar inte hur länge som helst angrepp av spinn utan förtvinar och dör om man inte gör en rejäl räddningsaktion nu. Ha den ljust i en temperatur runt 12-15 grader. /Anja

Laila sa...

Bästa julpyntet! Tyvärr har alla våra chilis lagt av, men jag tror att det finns ett gäng buskar med röda nypon kvar, de ska få bidra med julpynt här.
När det gäller att rädda din planta från ohyra rekommenderar jag verkligen att du följer Anjas råd till punkt och pricka! Om spinn skulle dyka upp rekommenderar jag starkt att du kompletterar med ett mycket effektivt organiskt bekämpningsmedel som heter Spidermite Control. Vi köper från Wexthuset som är pålitliga och levererar snabbt.
Ha det gott!/Laila

skapa och inreda sa...

Tack snälla du för den mycket trevliga kommentaren inne hos mig, blir så glad över att syftet med min blogg, att ge och få inspiration av andra, verkligen går fram till de som besöker mig.
Nu när jag tittar in till dig så njuter jag av alla härliga bilder. Jag kan se att du har en konstnärlig och kreativ ådra som får utlopp här på din trevliga blogg som är till glädje för alla oss som tittar in till dig.
Önskar dig en trevlig vecka.
Annika

Jenny sa...

Vilket snyggt julpynt! Härligt med snö tycker jag, vi har både skidspår och skridskois nu.

Ha det bra,
Jenny

Glädjekällan sa...

Vackert med den röda chilin. Här har också kommit snö. Gillar när vi har barmark så jag kan gå i skogen. När snön kommer tar skidåkarna över. Önskar de kunde nöjt sig med ett spår men de tar allt. Hoppas snön försvinner riktigt fort ;-))
Birgitta

Hällan sa...

Härligt med en "julchili" ;)Hoppas den överlever julen!
Ha det gott!
Ulrika

Mon jardin en ik sa...

Du har hittat ett riktig fint alternativ till julblomman.
Snö har vi inte här men solen skiner just nu. Så glad man blir.
Ha en fin dag
Anje

NinaH sa...

Där har du ju bästa jul-"blomman"!!;-)