måndag 6 januari 2014

Lite vår i kruka

Nu är julen ner plockad i kartonger för den här gången.  Jag vill släppa in ljuset och våren...fast jag vet att det dröjer länge än. Vinter har ju knappt börjat än känns det som.

En Primula även kallad viva fick följa med från affären, fast jag vet att den inte står sig så länge, inte här. Men den ger lite hopp ändå.

Idag blev vinrankan klippt, missade det förra året. Läste på odla.nu att den skulle klippas strax före jul, men inte efter nyår. Så vi får se om den klarar ingreppet eller blöder och dör...

 Passade på att gå en runda i det blöta gräset i trädgården. Det blir inte så ofta nu den här årstiden.
Julrosen under rodeodendron busken hade tre stora knoppar. Jag hoppas verkligen att få se dom slå ut! Har inte sett den blomma än, fast vi bott här i 2,5 år. Alltså blir det fler rundor för att ha koll på den.

Ha det gott!

2 kommentarer:

TittisTrädgård sa...

Så fin liten primula, även om de inte håller så länge inomhus så piggar de upp lite i en annars rätt trist period. Visst är det konstigt med den milda vintern! Men nu blir det nog kallare snart. Ha det så gott/ Kram Titti

Solstrimmor sa...

Vårblommor ger sån glädje och jag förstår att du är glad över knoppande julros också! Och av jordärtskocksskörden... hoppas det smakade:)

Ha en fin första vardagsvecka!
Kramar från Eva-Mari