tisdag 13 januari 2015

Akleja

Jag fortsätter att så. Så här tidig har jag nog aldrig varit, men jag provar nu en annan metod mot förut då jag hade växthus.

Sådde bland annat den här Aklejan på bilden som är en favorit från min förra trädgård. Där hade jag flera olika  akleja och vallmo. Gör nu slut på lagret av gamla frön och hoppas att några kan ta sig och fortsätta blomma här.
Alla plastlådor med hål i botten, vattnas ordentligt och får stå inomhus ett dygn innan de ställs ut i trädgården med fiberduk över. 
Idag när jag öppnade brevlåda låg där ett kuvert med frön från Kerstin med bloggen 
 Tant Otteskrufvs trädgård. Frön från Kobra Kalla...Så spännande!


Ha det gott!


5 kommentarer:

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Usch vad det här inlägget går rakt in i hjärtat min.
Minns ju så mycket från min tidigare trädgård...den jag lämnade...landet jag lämnade.....hoppas att fröna tar sig väl. Vilken fin och skir akleja. Bra idé att så och ställa krukan sedan ut i "vinterlandet". Lycka till.
Det blir säkert toppen.

Stefan/Veronica Jonsson/Axelsson sa...

Såklart kommer det bli aklejor. De brukar ta sig bra :)
Hade det varit en annan årstid nu så hade jag skickat småplantor till dej! Men om du påminner mig i vår så skickar jag gärna !

Veronica

Solstrimmor sa...

Den vackraste av aklejor! Tror det går jättebra att kallså som du gör nu. Naturligt. Min såtid är över men jag gläds med din!

Hoppas du kan få ta en "golfrunda" snart:)

Kramar från Eva-Mari

Annika Christensen sa...

Jag skall också vinter så för att testa iallafall.
Grattis till kommande kalla.
Annika

Rost och rädisor sa...

Det kommer säkert att lyckas alldeles utmärkt. Ska också vinterså en del. Så kul med fröbrev i lådan. Hade jag också häromdagen.
Allt gott
Anette