måndag 26 januari 2015

Första fröet har grott

Klätterställningen från Rosverkstan är ett smycke i trädgården vilken tid på året som helst. Med eller utan något grönt. Även fin med lite snö.

 I bakgrunden kan man tro att jag ställt upp en fågelskrämma...Det är Ullungrönnen Dodong som planterades i fjol, som blivit klädd med säckväv. Den har ett gnag skydd runt stammen sen planteringen. Men eftersom den börjar grena ut sig  väldigt långt ner, har jag virat in grenarna med säckväv. Jag hoppas det kan skydda den från rådjur och harar. Att skydda den med ett fint nät hade förmodligen varit ett bättre alternativ, men jag gjorde som jag brukar...tog det jag hade hemma.

Idag såg jag något lite grönt sticka upp ur en av krukorna som jag hade sått frön i! Först ut var pelargonen Inspire White F1 som  jag sådde i torsdags. Krukorna står på fönster brädan och är lätta att hålla ett öga på. Det är alltid kul så här i början, jag kan gå flera gånger om dagen och kika.
Sådde även Pelargon Inspire Salomon F1, Törnrosaskjortel och chili. Jag hoppas ha samma tur med odlingen av Törnrosa som i fjol då alla frön tog sig bra. Enda felet jag gjorde då,var att så den för sent i mars- april och blomningen kom på tok för sent. Några av fjolårets plantor har jag dock övervintrat som inne blomma på fönsterbrädan. Vilket har fungerat över förväntan.

Ha en fin dag!


9 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Spännande med egna sådder... som ens barn liksom...

Snökramar från Eva-Mari

skapa och inreda sa...

Nu märker man verkligen att vi går mot ljusare tider, drömmer om sommarens alla underbara blommor.
Önskar dig en fortsatt trevlig vecka.
Annika

Annika Christensen sa...

Härligt när det gror då vet man att en ny trädgårdssäsong är på G.
Annika

Laila sa...

Det var snabba frön! Har inte sått något än men beställer för fullt. Förköper mig antagligen - som vanligt!
Ha det gott! /Laila

Hannele på Hisingen sa...

Duktiga du!

Tiger sa...

Verkligen fint med snödekorerade blomsterstöd i trädgården! Vi har ett likadant hjärta från Rosverkstan. Vi verkar gilla samma saker, du och jag. ;-)

Vinterhälsningar
Elisabet

Tant Otteskrufv sa...

Grattis! Och tack för tipset om Törnrosa. Ska göra så nästa gång, nu står den ute med skydd runt krukan/ korgen.

Mon jardin en ik sa...

Så vackert med all snö. Nu Mon Jardin inte finns längre för mig blir det inget sått för min del men jag ser på balkongen att lökarna är på gång. Har satt en massa i mina stora krukor.
Lycka till med dina fröar.
Anje

Rost och rädisor sa...

Visst är det kul att starta upp nya trädgårdssäsongen på fönsterbrädan.
Allt gott
Anette