måndag 24 augusti 2015

Fjärilar

Jo då, nu har fjärilarna  äntligen hittat hit!
Dom är dock svåra att fånga på bild.  Trots att jag har försökt att stå alldeles still vid Buddlejan. Några har till och med tagit sig in i huset när altan dörrarna står öppna, men jag har lyckats få dom att flyga ut igen.

Igår startade flytt karusellen av rosorna. Det fick till följd att rosrabatten fick utökas bakåt för andra gången i år...riddarsporrar flyttades och lavendel grävdes mer där rosorna varit. Nu känns det riktigt bra och det tycker nog rosorna också.

Snart är det vardag igen. Jobbet kallar efter fem härliga semester veckor. Kan ju bara konstatera att jag valde rätt veckor i år:)

Ha en bra dag!

8 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Buddlejan ska ju vara en magnet för fjärilar så det var för väl att det blev så till slut. Ja, du valde alldeles rätt veckor, så skönt!

Ha det skönt även om semestern är slut.
Kramar från Eva-Mari

Svar på din fråga... Jag ska delta i en keramikkurs för oss som har hållit på med lera tidigare och inte behöver vägledning. Den är full redan så kanske jag inte får plats... hoppas gör jag!

Hannele sa...

sena i sommar men nu vaknar de.

Carita och Bertel sa...

Ja, äntligen har dom kommit, dom vackra fjärilarna. Jag känner mig lite vilsen i årstiderna just nu, det känns som om sommaren börjat nu när det snart är september. Ha en fin vecka . Carita

lavendia sa...

Javisst, nu ser man ganska många. Vackrare insekt finns väl knappats. / Britt

Annika Christensen sa...

Helt underbart är det just nu med alla fjärilar.
Dock har jag ingen fin fjärilsbuske för de frös bort för något är sedan.
Du vet Skåne med barfrost är inte alltid så kul.
Allt gott
Annika

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Skönt med dessa flitiga, bevingade trädgårds gäster.
Vi var också förvånade att de lät vänta på sig så länge i år, men sommaren
kom ju också lite senare än vanligt. Kram, Petra

Ulrika Johansson sa...

Man blir så glad när de kommer fram och de tillför liv och rörelse i trädgårdarna. Vi har många Ligularior som också älskas av fjärilarna.
Ha det gott!

Gunilla Teckenberg sa...

Ja, äntligen blev det liv och rörelse bland blommorna, precis som det ska vara. Kul är det när man lyckats fånga en skönhet med kameran, de är inte särskilt villiga att posera.