måndag 10 augusti 2015

Vitlök

Då var vitlöken skördad även här.
Det är första gången jag provar att odla det. Av en blev det elva stycken. Här hänger dom på tork på armeringsmattan, så att jag kan borsta bort den värsta  jorden. Kommer att odla den igen. Vore kul att prova olika sorter...

I går klippte jag gräset. Det är tjockare än någonsin. Kanske en kombination av hönsgödslingen i våras och allt regn som kommit.
Idag har jag bara petat lite här och där. Dragit lite ogräs på några ställen, men mest njutit av solen.

Ha det gott!

6 kommentarer:

Tant Otteskrufv sa...

Gratyis till fin vitlök! Tjockt gräs...jojo, här går klipparen knappt igenom på somliga ställen utan hostar och stannar. Men mikropauser är visst nyttigt? :)

lavendia sa...

Det är kul med egen skörd av allt möjligt. Vitlöken håller sig ju bra också. / Britt

Fröken Grön sa...

Första gången med vitlök för min del också. Drog upp en på prov häromdagen, men den såg lite fjuttig ut tyckte jag. Väntar nog lite till innan jag skördar de andra.
Må så gott!

Hannele på Hisingen sa...

Kul, vi hade för lerigt.

Tittis trädgård sa...

Härligt med egenodlad vitlök. Och vackert som ett stilleben blev det när de hänger där på tork. Ha det gott/ Titti

Mia sa...

Så fin vitlök, ser kraftig och stor ut, du har tur med första skörden. Spar en lök som du kan sätta ut igen i höst till nästa år, så spar du 'generna'. Jag har en del olika med olika resultat så nu försöker jag behålla bara dom som blev störst och finast, men det kommer upp överallt olika efter flera år luskrig (vitlök vid rosor...)
Peta runt och njut, så många sommardagar har vi inte haft, och trädgården ska njutas.

Ha en fin helg :)