onsdag 16 september 2015

FuchsiaDom här ska jag försöka övervintra i år. Nu har det gått några år, sen jag gjorde det sist. Nu är det dags att göra ett försöka igen känner jag. Kanske går det bättre nu...
Hur gör ni? Sparar eller slänger. Och köper nytt nästa år. Det är förstås frågan om att ha plats också...

Ha en bra dag!

6 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Har faktikst aldrig ägt nån fuchsia, men till nästa år är det inte omöjligt att det blir ett par stycken vid entrén om jag hittar nån i rätt mjukrosa nyans. Har ingen aning om hur man sparar dom bäst, men önskar dig lycka till.
Anette

Annika Christensen sa...

Jag tar in mina i växthuset och de som överlever överlever. Ibland gör de det och ibland inte.
Lycka till med dina.
Annika

Inger sa...

Jag förvarar mina i källaren, typ matkällare, mörkt och kallt. Fungerar för det mesta utmärkt. Vattnar någon enstaka gång, om de dör har jag nog vattnat för mycket. Hoppas du hittar en lämplig plats.

Tittis trädgård sa...

Så fina Fuchsior! Hoppas du får dem att överleva. Jag brukar sätta mina på hyllor i fönstret i matkällaren. Det är 5-7 grader där och det verkar de trivas med. Jag klipper ner dem och plockar bort alla vissna blad vartefter. Vattnar lite ett par gånger i månaden. Det brukar gå bra.
Ha det fint!
Titti

lavendia sa...

Jag sparar dem över vintern och köper nya nästa år. För de gamla har aldrig klarat sig hittills. I år har jag varken sparade eller nyköpta. Så i år blir det enkelt. / Britt

Solstrimmor sa...

Vackra! Jag och fuchsor går inte ihop! Men min mor hade en jättekruka (i vit frigolit som blev fulare för varje år9 som far baxade in och ut från garaget genom åren, hon bara krafsade bort lite jord överst och fyllde med ny varje år. Grenarna var tjocka och inte vet jag om hon nånsin beskar heller, hennes fingrar var minsann inte det minsta gröna förutom med fuchsian. Den stod under tak på altanen och om den fick nåt vatten vete gudarna. Maken till blomning har jag aldrig sett! Därför nöjer jag mig med minnet av hennes.

Försök att övervinta du!

Kramar från Eva-Mari