måndag 21 september 2015

Månadsbild September

Redan september och hösten ger sig till känna. Både bland växter,träd och buskar.
I rosrabatten har det inte  hänt så mycket mer sen förra månadsbilden togs. Kanske hinns det än. Vi får se hur lusten infinner sig att ta fram spaden och att börja gräva igen. Har några idéer som jag kanske skulle prova...

I somras såg vi en grävlig i trädgården en kväll. Ser i rabatten att den varit framme igen. Nya listen med dom vinter sådda Thalictrum har haft på hälsning. Den har rakat ordentligt i jorden och lämnat flera högar med spillning. Dom gamla hönsnäts klockorna fick plockas fram från källaren. I natt hade det inte hänt något nytt, vi får se framöver om grävlingen kommer tillbaka eller om den använder en annan toalett.

Ha det gott!

6 kommentarer:

Tant Otteskrufv sa...

Alltid lika trist när de vilda tar sig friheter i våra omhuldade hägn.Jag har hört att de inte gillar starka dofter. Du kan prova med tvålflisor precis som mot rådjuren? Eller någon trist gammal parfym :)

Händigakvinnan sa...

Oj, vilket besök! Man ska inte gnälla om små sniglar. Det gäller att hitta sätt att samsas på i trädgården. Smart med de små huvarna!
Kram

Ulrika Johansson sa...

Ibland är det bra med en månadsbild, man kan kanske se att ngt behöver förändras. Det är roligt att göra små förändringar i färger mm. Hoppas grävlingen håller sig undan nu!

Annika Christensen sa...

Smart drag. Hoppas det fortsätter att funka.
Annika

Maribel sa...

Gillar dina månadsbilder, kul att se förändringen. Grävling är inte kul, hoppas den försvinner.
Ha det fint!

♥ Hannele på Hisingen sa...

viloperiod, läsa trädgårdsböcker.