torsdag 17 december 2015

Biologisk mångfald


Gå in på Anjas blogg och prova lyckan att vinna en årsprenumeration avJag gick in på länken Natur & Trädgård och gjorde testet för hur många poäng min trädgård fick.
Dom flesta trädgårdar hade visst 10 poäng. Min hamnade på 18 poäng. Högsta poäng är 60!
Man får många bra tips för att öka poängen och vissa är inte så svåra att färdigställa. Bara att jobba på alltså...

I min trädgård finns bl. flera gamla stubbar med röta och håligheter,  fågelbad, sammanhängande snår av buskar och träd, stora träd, stenmurar, grus och stenpartier, fågelmatare och insektshotell, gräsmatta och blomsterplanteringar med insektspollinerade arter.

Ha en bra dag!


7 kommentarer:

Anja sa...

Det känns så roligt att i alla fall en, d.v.s. du är entusiastisk över ämnet och att du har det så fint för "småfolk" i din trädgård!

Kram, Anja

♥ Hannele på Hisingen sa...

Det är det bästa! Lazy gardener har minst skadedjur...

♥ Hannele på Hisingen sa...

P.S.
Min vilda trädgård gav typ 33 poäng, har inte damm eller liggande träd.... Konstgödsel eller gifter har jag aldrig använt :)

Laila sa...

Låter spännande, det måste jag kolla!
Allt gott!/Laila

lavendia sa...

Jag tror jag fick ihop 14 eller 16. Vår trädgård är "bara" drygt 20 år och en vanlig villaträdgård utan fågelholkar eller nedfallna träd. Men det blev litet poäng ändå. / Britt

Glädjekällan sa...

Natur och trädgård är mycket läsvärd, tycker jag.
Ha det gott!
Birgitta

Carita och Bertel sa...

Natur och Trädgård är väldigt bra, vi har haft den många år och jag har den som uppslagsbok. Man kan få många råd och tips och kunskap om allt som rör naturen. Ha en fin helg. Carita