onsdag 13 april 2016

Ledighet = Trädgårdstid

Två hela trädgårdsdagar känns både härligt och ömt i kroppen. Det tar ett tag innan den har tränats upp för allt arbete som den ska utsättas för där ute.  S försöker påminna mig att ta det lugnt, men  hur lätt är det!?  Det har krattats, plockats och rensats. Skottkärran har körts kors och tvärs och  de sista perennerna är nu nerklippta. Det har varit ganska oorganiserat arbete, men jag har fått en massa gjort ändå och känner mig hel nöjd.
Här står jag på stubben efter sälgen, som tyvärr fortfarande står kvar. 
 Vårstjärnorna har nu slagit ut lite var stans på tomten.
Trädgårdsmöblerna och altan golven blev skurade. Bordet pimpat och årets första altan fika genomförd i strålande sol. Kan man ha bättre lediga dagar!?

Ha det gott!


8 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Tänk... vi har hela säsongen framför oss, så härligt! Vilken underbar header!

Glad vår!
Kramar från Eva-Mari

ulla laiho sa...

Motionen i trädgården tillfredsställer alla sinnen, kroppen, själen, luktsinnet, synen - det är få saker man kan njuta så mycket av trots allt arbete och lite träningsvärk här och där.

Maribel sa...

Samma här, altan och växthus är skurade, rabatterna rensade och gödslade, nytt projekt på gång. Nya plantor inhandlade,ömma muskler,
och det är alldeles underbart.
Ha det fint / Marika

Laila sa...

Härliga dagar! Även jag jobbar än här än där eftersom jag tror att kroppen mår bättre av omväxling än ensidiga rörelser. Men det är lite irriterande med alla oavslutade arbeten!
Allt gott!/Laila

Tittis trädgård sa...

Vi trädgårdsmänniskor är nog alla ganska lika! Man jobbar i trädgården tills man stupar, men oj vad man njuter. Och man upptäcker att man hade fler muskler än man visste att man hade, det gör ont på massor av udda ställen:-)
Fint du pyntat!
Kram Titti

Sheegwa sa...

Vilken njutning! Altanfika efter trädgårdsgöra.
Så ni har tagit bort en sälg, jag planerar att plantera en. Fast en något mindre...
Ha det gott!

Ellan H sa...

Jag känner inte en enda trädgårdsmänniska som tar det lugnt. Alla jobbar så de blir ledbrutna. Men det ingår i själva trädgårdsnjutningen, eller hur? Man ska liksom ha ont överallt.
Bra jobbat och fint blev det! :-)

Hannele på Hisingen sa...

sälg är inte fint (grannen låter sin fula stå och skugga våra fruktträd)