onsdag 2 november 2016

Nya vårlökar

Är vintern här nu?
Snöblandat regn både igår och idag. Fast det lilla snö som låg på backen i morse har redan regnat bort. Ja, det är ju så det brukar vara så här i början. Väljer att inte ta några snö bilder idag...utan försöker hålla kvar hösten så länge det går.
Jag fick i allafall bråttom med att få ner det sista. Hade två krukor med gräs som jag chansar att gräva ner i rabatten och hoppas att de är fleråriga. En namnlös och en Japansk starr.
Passade även på att skaffa några fler lökar att gräva ner. Det är bra pris på dom så här i slutet av säsongen. Man kan göra några riktiga fynd. Det blev Narcisser och Fritellaria. Sorter som jag inte har sen tidigare.
Nu ska jag diska ur de sista krukorna och ställa in i mitt nya svarta skåp.

Ha en bra dag!

10 kommentarer:

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Bra att ta vara på tiden. Här har också snöat på morronen idag. Men nu ska jag ta itu med växter som ska tas in för vinterförvaring. Vet inte om jag vågar åka och kika på realökar... ;)

Ha det gott! Carina

Ulrika Johansson sa...

Här ligger snön kvar och precis som hos dig har det blivit dags för sen lökplantering. Ätbara sådana. Vitlök hade jag helt glömt så idag var det brått att få ner dom i jorden.
Ha det gott!

Hannele på Hisingen sa...

jag har också gömt lite tulpanlökar

Charlotta sa...

Visst är det värt att prova när de säljer ut de sista lökarna. :)
Ha en fin helg! Snö eller ej... ♥

Anja C. Hill sa...

Vi är nog många som vill "blunda" för vintern och hålla kvar hösten ;-)!
Jag har också några lökar kvar att plantera. Kanske får de hamna i en kruka till våren.
Ha det toppen!
/Anja

Laila sa...

Vi kanske ska ta en sväng till plantskolan och fynda vårlökar? Skulle gärna hitta en jättesäck med iris... Tack för tipset och lycka till med planteringen!
Önskar dig en trevlig helg!/Laila

Rost och rädisor sa...

Jag fick också lite bråttom, men realökarna har jag helt missat i år. Har nog varit på fel ställen. Tack för påminnelsen om gräsen. De har stått så länge i krukorna attjag blivit hemmablind. Vitlöken ska också ner, liksom jordgubbarna från amplarna. Tror och hoppas att vintern inte kommit för att stanna. Numera räknar jag stenhårt med att den börjar efter jul :D
Ha det så gott
/Anette

Hannele på Hisingen sa...

skönt när allt i jorden

Ellan H sa...

Ja, det är skönt när man har fått ner det sista i jorden inför vintern. Håller tummarna för dina gräs! Hoppas de är fleråriga.
Allt gott!

Marta Ronyai sa...

Nu är "hösten" tillbaka, och jag gör som du, planterar reafynd och trycker ner billiga lökar i jorden. Vill inte ha minusgrader och tjäle än!
Kram
Marta