tisdag 29 september 2009

Egensådd klematis

Första pris!!

Idag kom vinsten jag vann hos bloggen Ninas Garden-tankar.
Så glad jag blev:) Kockum fat med handuk och Trädgårdstvål!! Har börjat samla på Kockumsaker. Förra veckan köpte jag ett litet rektangulärt fat på Erikshjälpen.
Tack Nina!

Den FÖRSKRÄCKLIGA klematisen verkar inte gå att utrota runt rosen!Ju mer jag river desto mer verkar det bli...

Där den däremot får växa är det fullt med knopp. Vid två av de nya portalerna ska den få ro, utan att jag river upp den.
Så här ser den ut i blom. Rätt söt. Såg en liknande i en annan blogg. Där hette den Korean Beauty. Min är sådd från en Mix påse med olika klematisar. Kanske kan det vara namnet på min också.

12 kommentarer:

NinaH sa...

Glad att vinsten gladde!;-)
Oj! Häftig klematis! Om än stundtals lite väl häftig, säger kanske rosen...?;-) Fast... jag kan inte hkälpa det... jag är ändå lite svag för klematisar med så´n där växtkraft! Måste vara kul att ha lyckats med att själv ha dragit upp den från frö också!

Kattfot sa...

Aj, typiskt när det tar över där det inte ska. Den ser iaf fin ut.... och vilken trevlig vinst! Grattis :)

Hannele sa...

Vilket trevligt paket, grattis till vinsten.
Kul med egen klematis.

Hannele sa...

P.S.
Den förskräckliga klematisen kan väl vara fin marktäckare..

Mia sa...

Den clematisen är ju söt!! Tänk att det kan blik för mycket av den. Jag har sån lust att försöka så clematisar också, det finns ju så många flera sorter att få då. Fin vinst du fick :)

Anja sa...

Vilken härlig vinst! Grattis!
Din klematis ser väldigt söt ut, men det finns de som - när de trivs bra och får ett riktigt fotfäste - blir till riktigsa ogräs./Anja

Älfgärdet sa...

Det är ju så svårt att så clematis själv!!! Eller så är det jag som inte har tålamod & glömmer bort mina sådder. Har testat att så en skogsclematis flera ggr - "för den är ju så enkel att få att ta sig...".... Har fått en stickling av en väninna med supergröna fingrar istället :)

Britt sa...

Så fin vinst det är bara att gratulera//Britt

Mia sa...

Grattis till vinsten! Visst är det härligt med saker som kommer till användning. Kockums, en favorit även här.

Visst ser klematisen ut som en Korean Beauty. Jag har själv frösått den för flera år sedan. Jag tycker den är fin men man ska nog inte ha den ihop med sånt man är rädd om för jisses vad den växer när den väl satt fart, som nu när den bor i trädgården istället för i kruka på en balkong (bodde i lägenhet när jag frösådde den). Nu får den klättra upp i en schersmin istället. Den blommar ju sent så jag tänkte att den kompletterar schersminen bra.

Mia sa...

Visst ja, du nämnde att du ville ha japanska lyktor. De är underbart fina så länge de får bo inhägnat, de sprider sig annars galet mycket.

Har du vägarna förbi Sthlm så är det bara att komma och hämta hos mig. :)

hönemor sa...

Hej du, grattis till din fina vinst. Va fint det har blommat hos dig i sommar, men nu har jag tröttnat på att sköta om blommorna för i år. Nu ska jag sy och sticka istället. Kram Katarina.

Växthusmadam sa...

Vilken mysig trädgårdsvinst!! Din clematis är verkligen söt!
Växthusmadam