torsdag 30 juni 2011

Grävning efter lökar

Grävning i rabatten har på gått här i två dagar. Letar efter alla vårlökar som blommade så fint i våras. Gulliga Britt var här en dag och hjälpte till. Det blir roligare när man är två!
Lökarna förvarar jag i en pallkrage med jord tills de får en bättre och permanent plats. Efter dräneringen blir det inga rabatter efter huset är det tänkt. På baksidan blir det ett trädäck och vid husgaveln som ni ser på bilden. Funderar jag på att ställa ett planteringbord. Blir perfekt med närheten till vatten slangen.
Ha en bra dag!

10 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Hoppas det inte är för varmt när du ska gräva så mycket.Kul att få planera sin nya trädgård.Jag ser att mycket hos mig har hamnat fel nu allt har blivit större. Får gräva en del när vi är här i slutet på oktobe. Ta massor med kort nu med tanke på planeringen.
ha det fint.
Anje

♥ Hannele på Hisingen sa...

ok, fast det är väl det där man inte ska göra.... Men du har ju sett platsen och vet vad som finns.

Anja sa...

Du har att stå i Merja! Det låter väldigt roligt att få börja skapa trädgård från "början"!
Ha det gott i ditt nya paradis!/Anja

Moa sa...

Ja det gäller o ta vara på alla fina blommor man har =).. klokt att inte ha några planteringar där sedan och ett planteringsbord vore ju perfekt.. ha det gott i grävandet.. kram

Glädjekällan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Glädjekällan sa...

Vad kul att själv få bestämma och vad trevligt med grävhjälp.
Ha det fortsatt sommargott
Birgitta

NinaH sa...

Klart de måste räddas! Och javisst är det roligare om man två om jobbet!;-)

Mia sa...

Så kul att du tänker på lökarna, vårlökar brukar försvinna ut ur min tankevärld nu på sommaren. Men klart dom ska sparas. Och den enorma vindruvan, vilket fynd! Hoppas den orkar hålla på bären efter flytten :)

Katarinas trädgård sa...

Oj det verkar vara ett stort jobb! Men roligt och allt behöver ju inte vara klart idag!
Lycka till! /Katarina

Laila sa...

Hoppas det gick bra med lökjakten! Och att det fortsatta bygget går enligt planerna! Förstår att det är kämpigt att bo i ett bygge men tänk så bra det blir sen!
Ha det gott!/Laila