måndag 4 juli 2011

Nu kör vi!

 Första grävtagen med skopan är nu tagen...inte av oss själv dock! Av ställningsplatsen för diverse sten, kärra och båt är nu påbörjad. Tomten är på ca. 2400 kvadrat så några rabatter ska väl också få plats. 1000 kvadrat mer än i den förra trädgården. Idag är det precis en månad sen vi flyttade hit.
Kantar av grusgården med buskar från en rabatt vid huset. På lördag börjar grävningen runt huset. Förhoppningsvis hinner och kan jag rädda det jag vill spara.
Var jag än sätter ner spaden vid huset kommer det upp lökar av olika slag.
 Flyttade på en del växter som dagliljor, lammöra och några andra som jag inte vet namn på idag. Flytten blir bara provisorisk eftersom rabatt planerna är väldigt långt borta.
Ha det gott!

5 kommentarer:

Hanna C sa...

Vad roligt med större trädgård och en massa lökar!
Lycka till!
Kram Hanna

Tant Otteskrufv sa...

Så skönt att du hinner ta hand om en del innan grävningen. Vi råkade ut för översvämning och i samband med det omdränerades huset.Det kom en firma på direkten så vi hann inte ta hand om mer än en Flammentanzros (den vid rostiga staketet).

Mon jardin en ik sa...

Det blir spännande nästa år när du kommer att få veta vad du har sparat egentligen av lökar och plantorna.
Lycka till i all röran.
Anje

NinaH sa...

Hoppas du hinner rädda många fina lökar! Bra spara och "lägga på lager" i alla fall- inför kommande rabattuppbyggnader, ju... aldrig så avlägsna!;-)

♥ Hannele på Hisingen sa...

bra att du räddar