måndag 23 mars 2015

Vårlökar och sådder

Äntligen har snön som kom i fredags smält bort. Kallt och blåsigt har vi haft det hela helgen. Dagarna har mest tillbringats inomhus, förutom en lång promenad.

Tittade till sådderna från den 13 januari som jag ställde ut. I lådan med dubbla rosa vallmon hade det börjat hända saker. Hoppas bara att inte snön och kylan tagit  död på dom...återstår att se.
I veckan planerar jag att börja med mer sådder inomhus. Saknar bara det där stora växthuset att ställa allt i, men nu får lådorna stå och trängas på fönsterbrädorna istället och jag drömmer väl vidare.
Snödropparna behöver även delar så småningom, efter blomningen. Är så tacksam för alla vårlökar som dyker upp i trädgården och sänder en tanke och tack till tidigare husägare!

Ha en bra dag!

6 kommentarer:

lavendia sa...

Att börja med sådderna längtar man efter, men när det är så kallt, förtar det litet av glädjen. Men det är bara att ge sig till tåls.
Lökväxterna är tacksamma, så tidiga och behöver ingen skötsel. / Britt

Annika Christensen sa...

Det var kallt och eländigt här också kan jag säga. Mest inomhus vistelse i helgen.
Allt gott
Annika

Isas Trädgård sa...

Härligt med så många vårlökar som blommar !
Ha det så gott !
Kram/Isa

♥ Hannele på Hisingen sa...

jag tänkte också dela lite lökar.

Tittis trädgård sa...

Skönt att våren har kommit till dig. Här har snön börjat smälta undan och det är en solig skön dag idag så det blir nog lite pyssel i trädgården. Ha det gott/ Titti

Solstrimmor sa...

Jodå, det var jag som färgade äggskal med först lökskal och så aluminiumfolie runt. Det blir jättevackert mönster! Men det var flera år sen sist, Merja! De ägg jag visade var helt naturligt färgade.
Idag har vi haft en härligt solig vårdag men plus nio grader... jag gissar att ni haft detsamma! det går framåt:)

Må gott!
Kramar från Eva-Mari