tisdag 14 juli 2015

Riddarsporre

En av alla favorit växter som skapar lite höjd i rabatterna.  Dom vita sådde jag  i fjol, de andra har jag med mig från min förra trädgård. Även dom frö sådda.


Ha en bra dag!

6 kommentarer:

Mia sa...

Så extra kul med fröådda riddarsporrar. Fina och frodiga ser dom ut. (Mina tycks ruttna bort, går det an?) Du, vilken vacker mur det ble till slut. Gillar dom stenmurarna och stenpartier du har, och inte minst spaljeer. Blomstrigt och frodigt hos dig. Och medan jag tittar runt i din trädgård kom jag på den tekoppen jag skulle laga, den på pinne. Den hade jag glömt bort, kanske blir det i år?
Ha det bra :)

Tittis trädgård sa...

Vilka kraftiga plantor! Mina ser riktigt klena ut jämfört med dina. Riddarsporrar är väl äkta mormorsblommor./ Titti

♥ Hannele på Hisingen sa...

Så fina!

Katarinas trädgård sa...

Fina riddarsporrar! När det gäller klotklippning tycker jag det är lättast att börja med en liten planta och försöka få till den runda formen med en gång. Det lönar sig att klippa hårt. Sedan klipper jag ofta och lite så att den förgrenar sig och blir tät. Liguster är perfekt att testa på.
Lycka till!
/Katarina

Rost och rädisor sa...

Visstn är det förunderligt att det kan komma nåt så praktfullt ur ett litet frö. Mina vita har frusit bort efter hand. Nu är det bara blå och lila kvar.
Allt gott
Anette

lavendia sa...

Vilken kraftig och tät riddarsporre, den lila. Jättevacker färg, helt i min smak. Kul när man har "tillverkat" dem själv. / Britt