måndag 13 juli 2015

Sittplater

För många sittplatser kan man inte ha enligt mig i sin trädgård. För tillfället har vi fem om man räknar med häng gungan. Har en känsla av att det kan bli fler...en korgstol, kanske en eller två bänkar...
 Alla är använda trots att vädret kanske inte varit det bästa hittills. Lite mer värme skulle inte skada!
 Här är en av favoritplatserna med skiffer plattorna till golv och gamla symaskins underredet till bord, med skiffer platta som bordsskiva... naturligtvis. Praktiskt med bord och stolar som får stå ute året om. Även utsikten är ett plus med utsikt över sjön. 

Riktigt bra har det växt runt om kring. Daggkåpans blommor är ett enda stort fluff.
Den lediga helgen har det röjts ordentligt för att skapa ett förvarings "rum" till brädor och annat som kan vara bra att ha utan att det syns i trädgården. Den ska vara snett bakom klätterväggen av armeringsmatta på höger sida av bilden.

I veckan som gått har jag hittat några stora sniglar i trädgården. Snabbt blev de klippta itu, men om det var vanlig skogssnigel eller mördarsnigel vet jag inte. Såg även en leopardsnigel, men den fick vara. Har inte haft några större problem av sniglar hittills, återstår att se framöver.

Ha en skön dag!

6 kommentarer:

Tittis trädgård sa...

Man kan nog inte ha för många sittplatser. Det är härligt att kunna slå sig ner och beskåda sin trädgård från olika vinklar. Så kommer man på någon ide och vips är man uppe igen och fixar något i någon rabatt. Det ser jättemysigt ut hos dig, med den fina sittgruppen och daggkåpan som väller ner för slänten. Ha det fint/ Kram Titti

Gunilla Teckenberg sa...

Mysiga sittplatser med vacker omgivning, så skönt att sätta sig att vila, begrunda eller smida nya planer. Jag sitter gärna i skuggan så det gäller att ha några att välja på.

Hälsningar

/Gunilla

Solstrimmor sa...

Det är trevligt med olika sittplatser så man kan välja... i sol eller skugga, eller under tak. Såg en gigantisk daggkåperabatt under min promenad igår, magiskt vacker! En tacksam växt.

Må så gott!
Kramar från Eva-Mari

lavendia sa...

Det är fint med många sittplatser. Det ser så välkomnande ut. Det är fint att använda symaskinsunderredet på det sättet. Jag har dock mitt inne, för skivan är så fin med inlagt måttband i träet. / Britt

Tant Otteskrufv sa...

Sitta och titta ut över djön låter mysigt. Svenska skogssniglar är lakritssvarta. Är de bruna, ljusare eller mörka, är sniglarna sannolikt spanjorer. Jag hoppas dina var svarta så det inte blir någon invasion.

Sheegwa sa...

En sån härlig plats att sitta på. Jag försöker också tänka på att få till sittplatser på olika ställen i trädgården när jag gör min grovplanering. Hur det väl kommer bli får tiden utvisa! =)