torsdag 10 september 2015

Dahlia & chili

Igår morse var det riktigt kallt och frost när jag åkte till jobbet. Det börjar bli dags att flytta in växter man är rädd om. Vilken tur att jag har ledig helg!
Just nu:
 Dahlia Gallery Art Fair
Chili frukterna börjar skifta i färg...värre har det varit med tomaterna i år. 

Ha en bra dag!

7 kommentarer:

Carita och Bertel sa...

Vi hade frostvarning hos oss också men det blev inte det som tur var. Vi bar i alla fall in en del krukor som inte tål kyla, det är tråkigt. Dahlia är ju en sort som inte tål någon frost tyvärr. Ha en fin solig dag. Carita

lavendia sa...

Det känns för tok på tidigt. Här blev det "bara" mycket kallare. Men visst får man planera för växterna nu. Mina tomater har varit och är fortfarande rätt färg. Chilisarna börjar också skifta. De fick ohyra tidigt och står nu utomhus bakom ett fönster. Undrar hur länge det går. Att ta in dem brukar sätta fart på ohyran.
Skönt med ledig helg, så känner jag också. Fast numera är jag ledig alla helger. / Britt

Sheegwa sa...

Jag är inte alls redo att tänka höst än. Jag vill ju hinna röja färdigt först! Men det är ju ett faktum att det blir kallare på nätterna och vi har - fast jag inte vill inse det - redan haft i alla fall en frostnatt här. Men jag blundar lite till, både för kyla och för att det sitter en spindel på din fina dalia :-)

Katarinas trädgård sa...

Åh nej, är det redan dags?! Nää, jag håller tummarna för att frosten inte når ända ner till Skåne :)
/Katarina

Maribel sa...

En riktigt vacker Dahlia. Nej, vill inte ha kallt redan.
Idag har det varit en riktig sommardag.

Anja sa...

Sådan kyla har vi sluppit än så länge även om det har varit ett par gånger bara runt fem grader.
Jag har faktiskt kostat på mig att ha på värme på nätterna med undantag av augusti då det var varmt dygnet runt. Och min tomatskörd har varit bland den bästa - nästan- någonsin. Jag har utnyttjat det låga elpriset.
Chili har jag också och har lärt mig äntligen att använda dem (har lite olika sorter med olika styrka)och blev inspirerad till det genom tidningsartikel om hur nyttigt chili är.
Ha det gott!
/Anja

Hannele på Hisingen sa...

dahlior är fina.