måndag 24 oktober 2016

Regn

Regn,regn,regn

I flera dagar.
Trotsade vädret idag och var ute en stund ändå. Plockade vinter äpplen som jag ska prova att förvara i en kartong med tidningspapper i mellan och ställa nere i garaget. Vi får se hur det lyckas.

Innan regnet hann jag vara ute med både lövblåsen och gräsklipparen för att klippa sönder det mesta av löven. Resten kommer jag att krattar  in i rabatter och under buskar så småningom.

Fågelbadet får stå framme ett tag till så att fåglarna får dricka och fortsätta bada. Fågelmatsautomaterna fylls på allt efter som. Där är det full aktivitet redan. Undrar hur det ska bli i vinter...då det talas om vargavinter i år.

Ha det gott!

5 kommentarer:

Mia sa...

Vargavinter, uschamig.. det lät inte skönt, får fylla upp ordentligt med ved.

Maribel sa...

Mycket löv från stora träd, har vi också. Har funderat på en lövblås, lövsug. Fungerar den bra? Är den högljudd?
Ha det fint /Marika

Rost och rädisor sa...

Oj, talas det om vargavinter! Vi har faktiskt haft två snövintrar i rad i Alvesta-Växjötrakten. Kan det sen nypa till lite medan det är barjord så begränsas sniglarna lite också.
Mycket löv har det blivit att ta hand om senaste dagarna. Vi har precis inköpt en lövblås och det verkar funka bra på grusytorna.
Ha det så gott
/Anette

Jord under naglarna sa...

Jag har inte kommit igång med räfsandet ännu och det brukar vara skönt att få bort det mesta åtminstone på grusytorna tycker jag. Just nu är det så väldigt blött så jag avvaktar några dagar till.
Trevlig helg!

Ulrika Johansson sa...

Ja regnväder är trist hoppas det gett sig nu. Bra att du värnar om fåglarna på alla sätt det behövs i dessa tider. Här fick vi äntligen sol efter en lång grå trist period. Idag blir det trädgårds pyssling.
Ha en skön söndag!